Annonce
Viborg Nyt

Morten tog beslutningen på 48 timer

Morten Bech Jørgensen har skiftet jobbet som varehuschef ud med jobbet som selvstændig. Foto: Helle Lenschow.
Morten Bech Jørgensen har skiftet jobbet som varehuschef i Silvan i Viborg ud med jobbet som selvstændig sælger af stålplader.
Annonce

Viborg: Da den 37-årige Morten Bech Jørgensen fik mulighed for at blive selvstændig og overtage virksomheden HP Ståltag på Mariendalsvej i Viborg, var det en beslutning, der skulle tages hurtigt. Det var dog ikke noget problem for den nu tidligere varehuschef i Silvan i Viborg, og i løbet af blot 48 timer havde han mere eller mindre skiftet job.

- Det var vildt. Men jeg måtte bare slå til og prøve noget nyt. Jeg har samlet set været 20 år i Silvan, og jeg var utrolig glad for at arbejde der, men jeg så en mulighed for at udfordre mig selv - og den mulighed greb jeg. Min tidligere arbejdsplads bakkede mig også utrolig flot op, siger Morten Bech Jørgensen.

Nu har han ejet HP Ståltag i to måneder - og han har ikke fortrudt et eneste sekund.

- Jeg havde som delmål at vækste med 10 procent det første år. Det mål er nået på de første to måneder, så det har jo været en helt fantastisk start, siger Morten Bech Jørgensen.

Annonce

Salg til hele Danmark

HP Ståltag blev startet af Harry Poulsen i 2000. Da han døde, drev hans hustru og sønner virksomheden i en periode, hvorefter de solgte til Per Warming, der altså nu har solgt til Morten Bech Jørgensen for at få mere tid til familien og en anden virksomhed.

Virksomheden sælger, som navnet mere end antyder, stålplader til tag og facader på både huse, garager, udhuse og landbrug. Både private og erhvervskunder kommer fra hele landet, men det er især håndværkere, som handler der. Ja, forleden solgte Morten Bech Jørgensen da også et tag til en køber i Grønland.

80 procent af salget foregår således over telefonen og internet, men dog altid med den direkte kontakt for at sikre kunden den rette vejledning, hvis det ikke er en fagperson, der køber ind. De resterende 20 procent af salget foregår på Mariendalsvej, hvor virksomheden råder over knap 15.000 kvadratmeter lager. Her kan både private og erhvervsdrivende hente plader i åbningstiden.

- Jeg har overtaget en aftale med Areco, som er en svensk leverandør, og jeg er derfor den eneste, der må sælge Arecos produkter direkte fra mit lager. Mange kører gerne langt for at se og røre ved pladerne, før de køber, og mit næste skridt bliver at lave et showroom på Mariendalsvej, hvor jeg kan vise pladerne endnu bedre end på et lager. Desuden overvejer jeg, hvilke andre produkter, jeg kan tage ind og sælge i vinterhalvåret, hvor efterspørgslen på tagpladerne er lidt mindre, siger Morten Bech Jørgensen, der fortæller, at branchen minder om den, han kommer fra.

Han genser derfor mange af sine tidligere kunder på den nye matrikel, og en del bliver overraskede over at se ham der.

- Folk bliver glade, når de møder mig her, og det gør jeg jo også. Her kommer jo håndværkere og gør-det-selv-folk. Og jeg er vant til at rådgive netop de to kundegrupper, så det er en kæmpe fordel for mig, siger Morten Bech Jørgensen, der nyder at være enemand i en enkeltmandsvirksomhed med mulighed for at kunne tage hurtige beslutninger - og ændre dem igen, hvis det er bedre - samt at kunne sætte sine egne krav løbende.

- Men det kan da godt blive lidt tomt i frokostpausen, siger han og griner.

Den slags er der dog råd for:

- Der har tidligere været tre fuldtidsansatte i HP Ståltag. Lige nu er der kun mig i virksomheden, og jeg skal lige have det i gang for alvor. Men på sigt håber jeg at kunne ansætte flere, siger Morten Bech Jørgensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Viborg Nyt

Stort Bjerringbro-løb aflyst

Annonce