Annonce
Viborg Nyt

Motorcykelklub fylder 25 år: De Halvgamle har kørt landevejene tyndt

Ejnar Nielsen startede MC-klubben De Halvgamle for 25 år siden. Foto: Helle Lenschow.
For 25 år siden fik Ejnar Nielsen fra Vinkel en god idé, som udviklede sig til en af egnens mest populære motorcykelklubber. Siden har medlemmerne tilbagelagt omkring syv millioner kilometer.
Annonce

Viborg: En glæde, der deles med andre, fordobles, siges det, og det kan den 82-årige Ejnar Nielsen nikke genkendende til.

For 25 år siden startede han motorcykelklubben De Halvgamle i Vinkel, og siden har medlemmerne kørt landevejene tyndt i det midtjyske.

- Jeg begyndte selv at køre motorcykel i 1956 – på NSU Super Max 250 cc – og efter en pause genoptog jeg passionen. I tre år kørte jeg rundt alene, og så fik jeg den idé at dele glæden og oplevelserne med andre. Jeg skrev derfor et opslag om en fællestur. Det blev delt ud mellem venner og hængt op i brugser og lignende, og på dagen dukkede der 20 andre motorcyklister op. Siden har det bare grebet om sig, siger Ejnar Nielsen, der naturligvis stadig kører med på turene, hvor hustruen Gerda også har deltaget i alle år.

Den gamle Honda 1100 cc er dog solgt – efter sammen med Ejnar Nielsen at have tilbagelagt 85.000 kilometer på 17 år – og nu kører den 82-årige stifter af klubben på en Suzuki med sidevogn.

- Den kan ikke vælte, når den holder stille. Jeg kunne se, at flere ældre motorcyklister kom til skade, fordi motorcyklen væltede ned over deres fod eller lignende, når de holdt stille. Der er ingen problemer med at køre motorcykel som 82-årig. Du skal bare tilpasse dig. Jeg er jo ikke 65 år mere, siger Ejnar Nielsen og griner.

For 25 år siden skrev Ejnar Nielsen denne invitation til en fælles køretur. Foto: Helle Lenschow.
Annonce

Alle velkomne

De Halvgamle er en speciel klub.

Her er turene i fokus sammen med det sociale og oplevelserne på landevejene og de steder, som deltagerne besøger undervejs. Der er intet kontingent, ingen formand og ingen bestyrelse. Blot 25 ture rundt i Midtjylland hvert år, og hver gang dukker mellem 100 og 200 motorcyklister op.

To gange har der endda været 354 med på ture, men det er næsten for mange, forklarer Ejnar Nielsen.

- Vi fylder jo 17 kilometer ned ad vejen, når vi er så mange, og så er det svært at stoppe og få en is, siger han.

Rigtig mange frivillige hjælper med at arrangere turene, hvor der sørges for både kaffe, pølser, øl og vand undervejs. Turledere sikrer samtidig, at alle når frem til destinationerne undervejs.

Den årlige sommerudflugt er også populær. Her køres der i alt 150 kilometer med indlagte besøg på attraktioner undervejs. Fast køres der hver tirsdag, og den første tur er altid med mødested på kirkepladsen i Vinkel den første tirsdag i maj. Der er ingen tilmelding, og nye er velkomne.

- Vi har ingen krav – alle køn, aldre og motorcykelmærker kan køre med. Blot skal man køre pænt, siger Ejnar Nielsen, der især glæder sig over en ting, når han ser tilbage på de 25 år på landevejene med klubben.

- Vi har aldrig haft et eneste alvorligt uheld. Der har været to små uheld, men uden skader, og det er jeg stolt over, siger han.

At køre motorcykel er en livsstil, selvom der - som Ejnar Nielsen udtrykker det - også er andet i livet – og det er følelsen af frihed og den tætte kontakt med naturen omkring en, der især trækker.

- Jeg kører hver dag, når jeg har mulighed for det. På motorcyklen føler jeg mig fuldstændig fri her i verden – og også når det regner, siger Ejnar Nielsen.

Gennem de 25 år har klubbens medlemmer tilbagelagt cirka syv millioner kilometer på landevejene, og der er flere kilometer i vente. Ejnar Nielsen har netop overgivet jobbet med at stå for turene og lave programmet til fire friske ansigter, der dog har kørt med i klubben i mange år. De vil fremover tilrettelægge De Halvgamles turplan, mens stifteren blot vil nyde at køre med.

- Kom og kør med i 2020! Der er ikke noget bedre end at dele sin passion. Det vokser den kun af, siger Ejnar Nielsen.

Motorcykelklubbens ture rundt i det ganske land trækker motorcyklister til fra et stort område. Her er et foto fra en af klubbens ture.
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce