Annonce
Viborg Nyt

Muligt samarbejde: Tomme taxi’er kan bringe mad og varer ud

Thomas Kehlet (til venstre) fra Restaurant Kehlet kunne godt finde på at bruge Dantaxi til at bringe mad ud. Foto: Morten Dueholm
Der dukker mange anderledes løsninger op på de udfordringer, corona-virusset har medført. Og et nyt tiltag kan være på vej i Viborg.
Annonce

Viborg: Der er stort set ingen mennesker, der tager en taxi disse dage. Og restauranterne må ikke få folk indenfor, men vil gerne sende mad ud til folk.

Løsningen… Ja, den kan virke åbenlys.

Og da både taxi-selskab og restauranter er interesseret i ordningen, kan det meget vel blive en realitet i Viborg i den nærmeste fremtid.

Det fortæller kommunikationschef for Dantaxi, Rasmus Krochin.

- Det er allerede noget, vi ser på mulighederne for. Vi har taxikørsel mange steder, og vi er begyndt at tage kontakt til restaurationsbranchen og andre firmaer, som kunne have interesse i at få bragt varer ud, fortæller Rasmus Krochin og fortsætter:

- Sådan et samarbejde vil give rigtig god mening. Corona har betydet et stort fald for os. Næsten alle vores normale turer er påvirket af dette, så vi er interesseret i at snakke med både større kæder samt mindre virksomheder og restauranter.

Det går faktisk rigtig fint med at have take away-restaurant for Kehlet. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Lun på idéen

En af dem, der kan få glæde af samarbejdet, er Thomas Kehlet – indehaver af Restaurant Kehlet, der ligger på Nytorv.

Lige nu sælger restauranten take away, men bringer ikke maden ud til kunderne.

- Vi har selv tænkt i at bringe maden ud, men har ikke ressourcerne til det lige her og nu. Så det kunne sagtens være en god løsning, hvis gebyrerne ikke er for høje, siger Thomas Kehlet, der kan fortælle, at restauranten har haft travlt trods de lukkede døre.

- Det har fungeret fint med take away. Vi har et skilt på døren, hvor vi fortæller om, at vi tager én gæst ind ad gangen. Men vi mangler salg af vin og drikkevare, da det naturligvis er en god del af vores indtægt. Det kan mærkes.

Annonce

Nye taxi-kunder

Hos Dantaxis afdeling i Viborg melder chauffør Søren Kjær sig klar på at gå fra mennesker til mad og varer i bilen.

- I al omfang, vi kan hjælpe og støtte op, så er vi med. Ingen har interesse i, at der mangler varer, og hvis vi alligevel ikke har ret mange kunder, så er løsningen helt sikkert god for os.

Men det bliver vel lidt anderledes at køre med mad i forhold til mennesker, når man er vant til selskabet?

- Ja, men der allerede stille i bilerne nu. Det er noget tamt i øjeblikket, og vi har også sendt mange folk hjem. Så bare vi kan få noget mere at lave, er det godt, siger Søren Kjær.

De italienske specialiteter - som pizze - bliver ufortrødent lavet i Restaurant Kehlets køkken. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Annonce