Annonce
Viborg Nyt

Mysteriet går ind igen: Mordgådejagten vender tilbage i domkirkekvarteret

En 7. klasse fra Overlund Skole var i fredags forsøgskaniner på Mordgådejagten, så museerne kan sikre sig, at alt er finpudset og klar til åbningen den 1. maj. Foto: Skovgaard Museet
Den 1. maj kan familier i Viborg og omegn - og turister - igen forsøge at løse mysteriet om Erik Klippings morder, når "Det sidste kongemord" slår dørene op i haven bag Skovgaard Museet.

Viborg: Foråret er i luften, og det betyder igen i år, at jagten på Kong Erik Klippings morder går ind i domkirkekvarteret.

Mordgådejagten, der er kaldt "Det sidste kongemord", tager udgangspunkt i den historiske begivenhed fra 1286, hvor kongen blev myrdet i Finderup på Sankt Cæcilie nat.

Konceptet blev lanceret sidste år af byens to museer - og med stor succes, for omkring 6000 familier med børn i alle aldre løste mysteriet ved at finde poster og gætte gåder rundt om i kvarteret. Også derfor har man bragt det tilbage i år.

Annonce

Men med små ændringer.

Foruden at ændre lidt i opgavernes sprog og fjerne en valgmulighed mellem poster har man valgt at ændre jagtens startpunkt. Den skal nemlig fremover hentes i kiosken, der står i Skovgaard Museets have.

- Det er dels, fordi vi kan skabe mere liv i museumshaven, og dels fordi det er godt at have et sted, hvor folk kan gå tilbage og stille spørgsmål, siger museumsinspektør Kathrine Svanum Andersen med henvisning til de bord-bænkesæt, der står i haven:

- Det er også en måde at binde domkirkekvarteret og posterne sammen på. Dér er haven et godt samlingspunkt.


Det er også en måde at binde domkirkekvarteret og posterne sammen på. Dér er haven et godt samlingspunkt.

Kathrine Svanum Andersen, museumsinspektør


Jagten åbner første gang den 1. maj og løber frem til udgangen af uge 31. Frem til sommerferien er den "kun" åben i weekenderne, mens skoler kan booke deres 5. til 9. klasser ind i hverdagene.

Billetter skal købes gennem Viborg Museums hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce