Annonce
Viborg Nyt

Viborgensere forsøger at omgå corona-påbud: "Kan jeg ikke blive klippet sort?"

Det er ikke alle, som tager situationen med corona så tungt. De vil stadig klippes, og nogle frisører gør det gerne. Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Ifølge en håndfuld frisører fra Viborg har flere borgere, trods de nuværende corona-restriktioner, forsøgt at få en uofficiel tid til klipning.
Annonce

Viborg: Danmark er stort set lukket ned på grund af de restriktioner, som den danske regering har opsat for at bekæmpe corona-smitten.

Restriktionerne har blandt andet påbudt alle frisører at lukke. Det betyder selvsagt, at man ikke lige kan få klippet håret hos en professionel lige foreløbig. Det er dog ikke alle i Viborg, som lader sig slå ud af sådan et forbud.

- Jeg har hørt fra flere forskellige frisører, at mange er blevet spurgt, om de ikke kunne klippe folk alligevel. Jeg er selv blevet kontaktet af en enkelt, som dog ikke er en fast kunde, siger Tina Lundquist fra Hos Lundquist.

Den viborgensiske frisør kan slet ikke forstå, at folk forsøger sig med den slags. Hun finder det noget selvisk og ignorant, at folk tænker sådan. Men det er dog ikke alle frisører, som har det samme moralske kodeks som Tina Lundquist.

- Jeg bliver simpelthen så chokeret over, at folk kan finde på det. Jeg læste om en fra et andet sted i landet, hvis mormor var blev klippet hjemme hos hende selv af hendes "venlige" frisør, og hun var ikke den eneste ældre, som frisøren havde været hjemme og klippe. Jeg synes, det er trist i den her tid, hvor vi skal passe på hinanden, og særligt de ældre mennesker, som er udsat, siger Tina Lundquist.

Annonce

Tænk jer nu om

Merete Nielsen fra Salon Hair er også blevet kontaktet af flere, som ønsker at blive klippet. Fuldstændig ligesom tilfældet er med Tina Lundquist, så er det ikke faste kunder, som har spurgt.

- Jeg tænker, at folk skal tænke sig om. Jeg kunne slet ikke drømme om at gøre det, siger Merete Nielsen.

- Jeg kan slet ikke forstå, at folk har den tanke. Vi skal blive hjemme, og længere er den ikke, siger Merete Nielsen.

Avisen har været i kontakt med yderligere en håndfuld frisører. De er dog ikke selv blevet spurgt, men kan godt genkende billedet fra andre frisører, de har talt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce