Annonce
Viborg Nyt

Nedlukningsguide: Seks aktiviteter for hele familien

Man kan tage på eventyr med app'en "Natureventyr", der har syv ruter i Viborg Kommune. Arkivfoto: Preben Madsen
Restriktionerne fortsætter - indtil videre til 7. februar og måske endnu længere. Viborg Nyt har med inspiration fra Viborg Kommunes hjemmeside fundet forslag til aktiviteter, mens nedlukningen står på.

Viborg: Det er som familie ikke blevet nemmere at finde ud af, hvad man skal bruge sin tid på, når man ikke må gå til fritidsaktiviteter, tage i svømmehallen, gå i biografen og besøge biblioteket – og legeaftaler opfordres også til at holdes på et absolut minimum.

Men der er naturligvis stadig muligheder for aktiviteter. Viborg Kommune har samlet en række forslag, som man kan benytte sig af, når corona-virus har lukket landet ned.

Annonce

1. Bevægelse

Hvis vejret er til det - eller man bare er tilpas hårdfør - så er der flere muligheder for udendørs aktiviteter.

Game Steetmekkas udendørsanlæg er åbent - men der må maksimalt være fem personer på anlægget ad gangen.

Derudover er der træningsbaner til cykler ved hallen i Houlkær, ved Stoholms Fritids- og Kulturcenter i Stoholm og Viborg Trail Arena via rastepladsen ved Undallslund ud mod Skivevej.

Hvis det er for koldt derude, kan man også søge inspiration på dgi.dk og skoleidraet.dk, hvor man kan se videoer med inspiration til opvarmning, styrketræning, boldtræning, dans, børneyoga med mere. Man kan også kaste sig over orienteringsløb for familien på finveji.dk.

Annonce

2. Legepladser

Legepladser er et oplagt sted at komme ud med ungerne - og i denne tid kan man måske finde legepladser, man ikke lige er vant til. Igen skal man sørge for ikke at samles for mange.

Gå ind på viborg.dk og søg på legepladser. Så er du få klik fra lister eller et interaktivt kort, med de legepladser, som kommunen har registret.

Annonce

3. Tegneskole

I Viborg har vi en rigtig dygtig tegner og historiefortæller i Jimi Holstebro - og han deler gerne ud af sin viden om det animerede univers.

Gå ind på youtube.com og søg på Jimi Holstebro.

Og så kan du i øvrigt som noget nyt se Jimi Holstebros tegninger i Viborg Nyt - den første bringer vi på side 13 i denne uges udgave af Viborg Nyt.

Annonce

4. Take away bøger

Der er lukket på bibliotekerne – men så er det heldigt, at man kan få take away bøger. De kan hentes hos Søster Lagkage i Viborg, Gudenåhuset i Bjerringbro, Best by Henriette i Stoholm og Mona's Blomster i Karup samt ved servicepunkter i Hammershøj, Løgstrup og Vridsted.

Man kan gå ind på www.viborgbib.dk/takeaway og læse mere.

Annonce

5. Natureventyr

Hvis man søger på ”natureventyr” på viborg.dk, kan man læse om syv unikke eventyr, der kan opleves ved Borgvold, omkring Hjarbæk, i den smukke skov langs Gudenåen ved Kjællinghøl, ved Hald Hovedgård / Hald Ruin, i Undallslund, i Ødalen og i Viborg Naturpark - Vedsø.

Man skal hente app’en "Natureventyr", som er gratis at hente til både iOS og Android. Og så er det bare på med jakken og de varme sko og ud i naturen.

Annonce

6. Inspiration til lege

Hvis det er pivkoldt og rusker, kan man også være aktiv indenfor. Mange af de lege, som FDF har samlet på legedatabasen.dk kan laves både inde og ude.

Hele 64 lege er samlet her - så der er med garanti både nogle, du allerede kender, og nogle nye, som kan inspirere til nye sjove lege.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Annonce