Annonce
Viborg Nyt

Nu er det jul (i Viborg) igen

I Viborg er vi lykkedes med at få skabt et ganske unikt julelandskab hen over de seneste år.

Jul i Viborg er blevet en seværdighed, som folk kommer til byen for at opleve, ganske enkelt fordi man ikke finder en hyggeligere og mere stemningsfyldt julegågade i andre danske byer af samme størrelse.

Når jeg indledningsvis skriver, at "vi" er lykkedes med det, så er det meget bevidst. For selvom det naturligvis er foreningen Vi er Viborg, der er primus motor på og hele drivkraften bag Jul i Viborg, så kan julearrangementet kun gennemføres med en bred opbakning fra sponsorer, bygningsejere, butikker, restauranter, kommunen, mediehuset og privatpersoner. Der er virkelig mange, som har en aktie i det, når julelyset tændes, og gløggen serveres.

Annonce

Det forlyder, at der igen i år er investeret rekordmange penge i Jul i Viborg. Der er hængt 3,5 kilometer lyskæder op med to millioner lys, 175 frivillige hjælpere har været eller kommer i gang, og der langes 20.000 æbleskiver og 25.000 glas gløgg over disken i den kommende tid. Og så sker der noget hver eneste dag i gågaden fra den 26. november, hvor lysene i det store juletræ tændes, og Jul i Viborg officielt bliver skudt i gang.

Udover at Jul i Viborg er flot og hyggeligt, så er det også et modsvar til den julehandel, der i høj grad er flyttet over på internettet. Ved at bruge vores smukke bymidte til Jul i Viborg skabes der et incitament til at lokke såvel lokale som udenbys kunder ind til butikkerne. Og det er det store arbejde værd, lyder det fra de butiksejere, som jeg har talt med. Her kan man mærke, at Jul i Viborg trækker handlende til.

Derfor er det også vigtigt, at Jul i Viborg udvikler sig. I år skulle Sct. Mathias Port få endnu et løft. Her kan man blandt andet finde en masse nissebo og møde portnisserne, der "bevogter gågaden og holder onde kræfter ude," som Vi er Viborg skriver om nisserne.

Men de onde kræfter lurer - og ikke kun i fantasiens verden. Corona-smitten er høj i øjeblikket, og det kan få indvirkning på Jul i Viborgs arrangementer, som det også var tilfældet sidste år, hvor corona-restriktioner lagde en dæmper på festlighederne og medførte, at arrangementer blev aflyst, og boderne lukkede ned før tid.

I weekenden valgte Tortilla Flats af egen fri vilje at lukke for servering i restauranten, men fortsat holde åbent for takeaway. Det bliver interessant at se, om andre spisesteder, foreninger eller forretningsdrivende kan finde på at gøre noget lignende. Forhåbentlig bliver det ikke nødvendigt, for vi håber vel alle i bund og grund på, at vi kan holde en "normal" jul, når vi nu har Danmarks måske smukkeste juleby lige her i hjertet af Jylland.

Der er virkelig mange, som har en aktie i det, når julelyset tændes, og gløggen serveres.

Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Grænser - alle har ret til at sige ja eller nej

Annonce
Viborg Nyt

Klumme: Vægttab - det er ren matematik

Annonce
Viborg Nyt

Kulturbuffet i fællesskab klar til en ny runde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

To nye udstillinger i Viborg Kunsthal

Viborg Nyt

Heidi kan nu kalde sig optical dispenser

Viborg Nyt

Bilka deler 20.200 kroner ud til to velgørende organisationer

Viborg Nyt

Spillehal tvunget til lukning uden mulighed for kompensation: - Det er alvorligt for os

Viborg Nyt

Klumme: Svenske jazzstjerner i Bjerringbro

Viborg Nyt

Klumme: Den vigtigste faktor for en sund tarm

Viborg Nyt

Klumme: Kan kvinders overgangsalder være en god tid?

Viborg Nyt

Ny butiksbestyrer i Viborgs 'loppe-supermarked': Der skal ryddes op mentalt og fysisk

Viborg Nyt

Viborg-restaurant er gået konkurs: - Vi så ind i en usikker fremtid, så den rigtige beslutning var at stoppe nu

Annonce