Annonce
Viborg Nyt

Nu kan Børnehuset Lupinmarken i Viborg redde liv med hjertestarter

Hjertestarteren er placeret til venstre for børnehusets hoveddør på Lupinmarken 7. Den er tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk. PR Foto
Annonce

Viborg: Når et hjertestop indtræffer, betyder hurtig hjælp forskellen på liv og død.

Derfor har Børnehuset Lupinmarken i Viborg fået hængt en hjertestarter op. Hjertestarteren, der er doneret af TrygFonden, er placeret til venstre for børnehusets hoveddør på Lupinmarken 7.

Den er tilgængelig hele døgnet og kan ses på hjertestarter.dk.

Nye tal viser, at 5.400 personer falder om med hjertestop uden for hospital i Danmark hvert år. Det svarer til 15 personer om dagen.

Med hjertestarteren er fulgt et kursus, hvor 8 personer tilknyttet børnehuset er blevet uddannet i livreddende førstehjælp og brug af hjertestarter.

TrygFonden har siden 2002 arbejdet målrettet for, at flere danskere træder til ved hjertestop uden for hospital. Det er blandt andet sket ved at støtte en lang række førstehjælpskurser og ved at støtte forskning på akutområdet, men også ved hele tiden at gentage budskabet om, at "alle kan træde til, ingen kan gøre noget forkert".

Når en hjertestarter tændes, guider en stemme brugeren gennem alle trin, og der afgives kun stød, hvis hjertet ikke slår korrekt. Man behøver dermed ikke forhåndskendskab til hjertestarteren.

Hjertestarteren kan ikke betjenes forkert, og man må derfor aldrig tøve med at tage den i brug – heller ikke selvom det er en uvant situation, man pludselig befinder sig i.

Du kan se, hvor den nærmeste hjertestarter er placeret på www.hjertestarter.dk eller via appen "TrygFonden Hjertestart" som kan downloades gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce