Annonce
Viborg Nyt

Ny bane er meget mere end fem millioner kroner værd

Viborg: Som man kan læse på side 46 i denne uges Viborg Nyt, skal der et nyt græstæppe på Energi Viborg Arena. Pris: 5,3 millioner kroner.

Og som ejer af fodboldstadion er det kommunen, der betaler.

Det kan lyde af rigtig mange penge for et stykke anlagt græs, og der vil også være dem, som ikke mener, at det er en kommunal opgave at betale. Men det ændrer ikke på, at den dyre græsplæne i mine øjne er en rigtig god investering.

Den nye bane var en del af aftalen med DBU, for at Viborg i fremtiden også skal huse det danske kvindelandshold. At lande den aftale er alene banens pris værd. Kvindelandsholdets tilstedeværelse i Viborg har stor brandingværdi for byen, og kampene på stadion har været velbesøgte. Nu bliver de kampe så spillet på en bedre bane.

Det nye græstæppe bliver en såkaldt "hybridbane", som man allerede bruger på destinationer som Old Trafford i Manchester, Estadio Santiago Bernabéu i Madrid og - lidt mere lokalt - Aalborg Stadion. En hybridbane er en blanding af almindeligt naturgræs og en mindre mængde kunstfiber, som skulle give en langt mere slidstærk bane.

Hvis man har set nogle af Viborg FF’s kampe i 1. division i det sene efterår eller i de tre første runder i 2021, har man nok opdaget, at der er brug for noget andet end en traditionel græsplæne.

Fodbold i februar er bare ikke en god ting i kolde Danmark, hvor græsset ofte først begynder at gro i april. At der spilles fodbold så tidligt på året skyldes, at man må følge spilledatoer anlagt af UEFA (det europæiske fodboldforbund). Når turneringer skal være færdige inden eksempelvis et EM til sommer, har det konsekvenser ned gennem rækkerne og blandt andet også for den danske 1. division.

Banen på Energi Viborg Arena skulle alligevel udskiftes, så derfor ville der under alle omstændigheder være kommet en regning. Nu vælger man så at betale mere for at få noget, der ikke bare er bedre, men også på sigt kan være en god investering.

Der er fire eller fem klubber i 1. division, der har et højere budget til spillerlønninger end Viborg FF. Det fortalte cheftræner Lars Friis i en podcast fra Mediano i sidste uge - og det skal nok passe. Mon ikke Esbjerg, Silkeborg, Hobro og formentlig Vendsyssel og Fremad Amager er foran. Derfor skal Viborg FF også kunne noget andet. Og det kan man blandt andet med den nye bane.

Ud fra Viborg FF’s (nye) måde at spille fodbold på, hvor der er flere korte pasninger end lange afleveringer, kommer den nye bane endnu mere til sin ret end på en pløjemark.

Viborg FF ligger ualmindeligt godt til i kampen om oprykning, men i første omgang får det lokale fodboldflagskib ikke glæde af banen i kampen om oprykning, da banen først står klar efter sommerpausen. Men om det nye græstæppe får sin ilddåb i 1. division eller Superligaen, ændrer ikke det store på, at en bedre bane vil passe godt ind i Viborg FF’s måde at angribe sine hjemmekampe på.

Ud over at det har værdi for hele byen at kunne bryste sig af at have et hold i Superligaen, så er Viborg FF isoleret set også en virksomhed i byen, der omsætter for markant mere, hvis man spiller i landets bedste række.

Der er mange positive ting i gang i vores lokale fodboldklub. Man kan håbe, at en ny hybridbane på Energi Viborg Arena kan være med til at forstærke de ting. Det er trods alt på stadion, at kampene afgøres.


Den nye bane var en del af aftalen med DBU, for at Viborg i fremtiden også skal huse det danske kvindelandshold. At lande den aftale er alene banens pris værd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Årets hidtil bedste fredag

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Golfklubber holder åbent hus

Viborg Nyt

Tag TRX’en med i tasken

Viborg Nyt

'Vi er Viborg' skal have ny formand

Viborg Nyt

Smil det smitter ikke

Viborg Nyt

Ny mand i spidsen for lokal bank

Annonce