Annonce
Viborg Nyt

Ny nedlukning: Flyruten Karup-København på pause igen

Kun få har booket billet til at flyve fra Midtjyllands Lufthavn efter nytår, og derfor har DAT igen besluttet at indstille ruten til København i en periode. Arkivfoto: Morten Pedersen
DAT stopper med at flyve fra Midtjyllands Lufthavn til foreløbig slutningen af februar. Lufthavnschefen er ked af det, men forstår godt DAT's beslutning.
Annonce

Karup: Flyruten fra Midtjyllands Lufthavn i Karup til Københavns Lufthavn i Kastrup lukker ned igen. Denne gang fra 30. december og foreløbig til 21. februar.

Det skriver luftfartsmediet Check-In.

Danish Air Transport, DAT, der er operatør på ruten, begrunder det med, at de statslige støtteordninger, der har været med til at understøtte ruten, ophører ved årsskiftet.

Desuden har de seneste restriktioner og tiltag mod coronavirus betydet, at færre passagerer har booket en billet efter jul og nytår.


Der er tale om en midlertidig lukning, indtil tingene normaliserer sig

Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT


Det er tredje gang i år, ruten lukkes ned. Første gang var i marts.  Efter 140 dage uden flyvninger og åbnede Midtjyllands Lufthavn igen i august. Herfra fløj DAT igen med et reduceret program indtil slutningen af september. Herefter lå ruten stille, indtil DAT med diverse støtteordninger til både flyselskab og lufthavn tog fat igen i begyndelsen af november.

”Vi er nødt til at reagere, sådan som situationen er nu. De statslige støtteordninger ophører ved årsskiftet, og vi kan ikke holde til at flyve med tomme fly. Men der er tale om en midlertidig lukning, indtil tingene normaliserer sig,” siger Jesper Rungholm, administrerende direktør i DAT, til Check-in.dk.

Annonce

Stort tab af passagerer

Frans Bjørn-Thygesen, chef for Midtjyllands Lufthavn, siger til samme medie, at han selvfølgelig er ked af, at ruten igen kommer til at ligge stille. Omvendt forstår han godt, at en privat virksomhed som DAT er "udfordret", når det øvrige samfund lukker ned. Og da Midtjylland-København er en udpræget erhvervsrute  kan en nedlukning straks ses på passagertallet.

Lufthavnschef Frans Bjørn-Thygesen ærgrer sig, men forstår godt, at DAT midlertidigt indstiller ruteflyvningen fra Karup, når der kun ser ud til at være få passagerer efter nytår. Arkivfoto: Morten Pedersen

Midtjyllands Lufthavn står i år til at tabe langt over halvdelen af passagererne i forhold til sidste år, hvor antallet var 114.000. Eksempelvis var der i november i år blot omkring 2000 til- eller frarejsende.

Ikke alene har lufthavnen ved Karup været lukket næsten halvdelen af 2020, antallet af daglige flyvninger har også siden marts været skåret ned i de perioder, hvor ruten til København har været i gang.

 
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Nye kostråd - spis planterigt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Pølsevognen fylder 100 år

Viborg Nyt

Nyuddannede fysiurgiske massører

Annonce