Annonce
Viborg Nyt

Ny psykolog i Viborg har fokus på forældreskab og parforhold

Lea Juul er nystartet psykolog i Viborg, hvor hun har et særligt fokus på forældre til kommende eller små børn. Foto: Anders Juel Pørtner
Der kan være mange følelser forbundet med det at blive forældre - både før under og efter, at den nye verdensborger er kommet til. De svære følelser kan psykolog Lea Juul hjælpe med.
Annonce

Viborg: - Vi fødes ikke nødvendigvis ind i forældrerollen med barnets ankomst til verden.

Så simpelt er et af Lea Juuls budskaber til nyslåede forældre. Hun er netop begyndt som psykolog i egen praksis i Det Gule Behandlerhus, placeret på 3. sal over Sct. Mathias Centret.

Men det simple budskab fra Lea Juul dækker over en ofte følelsesmæssig kompliceret proces.

Alle, der har prøvet at skabe nyt liv, ved, at det er noget af det mest skelsættende, man kan opleve. Og det er forbundet med et hav af følelser, som ikke bare er forbundet med en selv – men også partnere, barnet og hele verden omkring.

- Forældreskabet er noget vi udvikler over tid og skaber sammen med vores partner. En proces der kan defineres som en overgangsfase eller udviklingskrise, hvor mange nye sider af os selv skal finde deres rette hylde og refleksioner over egen barndom kan dukke op, fortæller Lea Juul.

Annonce

Oplevet på egen krop

Lea Juul har selv oplevet de følelsesmæssige svingture, der er forbundet med at blive forældre, sideløbende med, at hun har specialiseret sig indenfor de psykologiske aspekter i graviditet, fødsler, spædbarnstid og parforhold.

- Mange forældre, inklusiv mig selv, fokuserer meget på fødslen og bliver overrumplede af den kæmpe opgave, det er at tage vare på et spædbarn, sig selv og hinanden 24/7 i tiden derefter. Min vision er at bidrage til, at vi, i kombination med den vigtige fødselsforberedelse, også som mand, kvinde og par forbereder os på forældreskabet, siger Lea Juul.

Hun tilbyder derfor gennem sin praksis, "Forældre-Skab", at være med på dele eller hele vejen, når man gennemgår alle faserne fra gravid til forældre.

Det kan eksempelvis være gravide, der oplever angst, tvivl og tristhed - og som ikke kan genkende den rosenrøde fortælling om den søde ventetid.

Lea Juul tilbyder også sin støtte under selve fødslen og efter, hvor man som par også kan ramme ind i træthed, tomhed og skænderier i en tid som "bør" være lykkelig, men ikke altid er det.


Mange forældre, inklusiv mig selv, fokuserer meget på fødslen og bliver overrumplede af den kæmpe opgave, det er at tage vare på et spædbarn, sig selv og hinanden 24/7 i tiden derefter

Lea Juul, psykolog og indehaver af "Forældre-skab" i Viborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Langt flere katte i danskernes hjem

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Danmarks Indsamling: En Viborg-sag

Viborg Nyt

Tag på oldtidsløb i Hvolris

Annonce