Annonce
Viborg Nyt

Ny rundkørsel ved ny bydel til syv millioner kroner

Der skal etableres ny rundkørsel på Randersvej tæt ved Spanggårdvej. Rundkørslen skal betjene hele Taphede-bebyggelsen. Foto: Morten Dueholm
Det kommende boligområde ved Taphede får vejadgang via en rundkørsel, der skal betjene over 1000 boliger.
Annonce

Viborg: Endnu er der ikke lagt så meget som en mursten til det første hus i den nye bydel Taphede, men derfor kan man jo godt være så forudseende at sørge for, at der bliver god trafikal adgang til de mange boliger, der gerne skulle skyde op ad åre.

Det har teknisk udvalg netop været med vedtagelsen af etableringen af en rundkørsel, der skal betjene det område, der efter planen skal rumme et pænt stykke over 1000 boliger og dermed helt naturligt vil skabe øget trafik på Randersvej.

Hvis ellers byrådet siger endeligt ja, og det gør det efter en indstilling fra et enigt udvalg, vil arbejdet med rundkørslen kunne sættes i gang senere i år, og den forventes så at være færdig i løbet af 2021.

Det bliver en ensporet, fembenet rundkørsel med to afkørsler på nordsiden af Randersvej og en frakørsel på sydsiden. Den nuværende dobbeltrettede cykelsti på Randersvej skal følge med rundt i rundkørslen i samme terræn, mens der skal laves en tunnel under Randersvej til cyklister, der skal mod det nye boligområde på sydsiden.

Hele rundkørslen vil koste omkring 7,2 millioner kroner eksklusiv moms, og kommunens andel af vil beløbe sig til små seks millioner kroner. Resten skal betales af bygherrerne i området. Rundkørslen anlægges på en sådan måde, så den senere vil kunne udvides til to spor.

Den nye rundkørsel får fem ben, og der laves cykeltunnel under Randersvej. Illustration: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce