Annonce
Viborg Nyt

Nybolig: Der er ikke udsigt til prisfald på boligere

- Med den sundhedskrise, som vi befinder os i nu, vil det naturligvis skabe en vis mængde usikkerhed, men vi skal også huske på, at der altid vil opstå nye boligbehov. Vores livssituationer ændrer sig hele tiden, og derfor ændrer vores boligbehov sig også, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig. Pressefoto
Annonce

Viborg: - Jeg er nervøs for boligpriserne og er generelt usikker om den danske økonomi.

Sådan lyder den mest hyppige forklaring fra folk, der i forbindelse med Corona har valgt enten at droppe eller udskyde en bolighandel, de havde planlagt. Det fremgår af en befolkningsundersøgelse, som analysebureauet Yougov har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig i uge 17. I samme undersøgelse fremgår det også, at knap halvdelen af alle planlagte bolighandler blev sat på stand by eller droppet, da Danmark lukkede ned den 11. marts.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Nybolig.

- Boligmarkedet har enorm betydning for dansk økonomi, ligesom udviklingen i dansk økonomi påvirker udviklingen på boligmarkedet. Det er de fleste klar over, og med den sundhedskrise, som vi befinder os i nu, vil det naturligvis skabe en vis mængde usikkerhed, men vi skal også huske på, at der altid vil opstå nye boligbehov. Vores livssituationer ændrer sig hele tiden, og derfor ændrer vores boligbehov sig også, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Selvom der fra flere sider har været forventninger om prisfald som følge af corona, er Nybolig ikke overbevist om, at de vil komme.

- Det er også et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Lige nu bliver der faktisk købt mange boliger, men færre sætter til salg. Derfor tror vi ikke, at vi kommer til at se prisfald i den kommende tid. Tværtimod kan det lave udbud og det store antal købere give anledning til det modsatte, hvor kan komme til at se flere budrunder, siger Thomas Hovgaard.

- Hvis vi formår at komme hurtigt tilbage til et boligmarked, hvor folk trygt tør handle med tillid til stabile priser, vil det også komme dansk økonomi til gavn. En bolighandel har i reglen mange afledte, positive økonomiske effekter, fordi en bolighandel aktiverer både finansiering, håndværkere, flyttefolk og andre tjenesteydelser, som tilsammen er med til at skabe aktivitet og indtægter, der igen betyder indtægter til staten i form af skatter og afgifter, siger Thomas Hovgaard.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce