Annonce
Viborg Nyt

Nye initiativer: Storcentre, restauranter og frisører må lukke

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om COVID-19 i Spejlsalen i Statsministeriet tirsdag den 17. marts 2020.
Det er fortsat muligt at købe take away, men fra onsdag morgen vil det ikke længere være muligt at gå på restaurant, blive klippet og besøge storcentre - og derfor må blandt andet Sct. Mathias Centret lukke (med undtagelse af Meny).
Annonce

Viborg: Mette Frederiksen gik tirsdag aften igen på talerstolen for at stramme retningslinjer for mange brancher.

Som noget nyt må frisører, massører og tatovører lukke ned, lige som restauranter og værtshuse også er blevet bedt om at lukke.

Det betyder, at det frie valg om at have åbnet blandt restauranter i Viborg Kommune nu er sat ud af spil. Alle restauranter skal have lukket, men det er stadig muligt at sende take away ud af restauranten.

Butikkerne i gågaden må stadig have åbnet - lige som dagligvarebutikker og apoteker naturligvis holder åbent.

Modsat skal overdækkede storcentre som Sct. Mathias Centret holde lukket - dagligvareforretninger som Meny og i Viborgs tilfælde også slagteren undtaget - og kunder skal kunne vaske hænder, spritte af og holde afstand til hinanden i butikkerne, der må have åben.

Samtidig lyder opfordringen, at man maksimalt må samles 10 personer - og at man generelt skal tænke sig meget grundigt om, hvor man bevæger sig hen, og hvordan man indgår i sociale sammenhæng.

Der var også en klar opfordring til, at ingen forlader Danmark lige gyldig hvilken destination, man kunne have tænkt sig at besøge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Viborg Nyt

Mænd - overgangsalder! What?

Viborg Nyt

Så hold da helt ferie

Viborg Nyt

Sidefløj ved hotelbyggeri rejst

Annonce