Annonce
Viborg Nyt

Nyt projekt vil bruge kulturoplevelser mod ensomhed

Bente Dalsgaard er projektleder på forløbet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Viborg Kommune udbyder i starten af februar "kulturbuffet i fællesskab" - hvis restriktionerne er lempet til det.

Under ledelse af en "kulturvært" kan gruppen af deltagere indføres i et kulturelt emne - for eksempel guidet fælleslæsning på Viborg Hovedbibliotek, billedkunst på Kulturskolen og byvandring i Viborg.

I projektet vil man undersøge, om det kan passe, at deltagelse i kulturelle aktiviteter gør mennesker sundere, giver mere energi i hverdagen og skaber nye fællesskaber.

Det tager udgangspunkt i Viborg Byråds sammenhængsmodels mål om, at færre borgere i kommunen skal føle sig ensomme.

Målgruppen er i den korte version beskrevet som borgere, der føler sig ensomme, har svært ved at finde motivationen og gnisten, og som kan føle sig sårbare. Og så skal man have tid i hverdagen - for eksempel i forbindelse med sygdom eller ledighed.

- At vi via lokale kulturoplevelser og i fællesskab med hinanden får sat fokus på kulturens betydning for trivsel og sundhed, synes vi er fantastisk. Vi ser meget frem til de kommende forløb, siger projektleder Bente Dalsgaard.

Der er plads til 10-12 deltagere på hvert hold, og inden opstart på forløbet skal borgerne til en afklarende samtale i Sundhedscenter Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Udskældte pudebump er fjernet

Annonce