Annonce
Viborg Nyt

Nyt tiltag skal løfte og motivere matematikelever på Viborg-gymnasium

Mange gymnasieelever har bøvl med matematikken - men det prøver man nu at gøre noget ekstra for at modgå på VGHF. Pressefoto

Viborg: På Viborg Gymnasium & HF sættes der et særligt fokus på matematik. Skolen har allerede en lang række tilbud, der udfordrer elever på alle faglige niveauer.

- Normalt sætter man fokus på de meget dygtige elever eller dem, der har brug for en ekstra hånd i ryggen, siger rektor Lene Gade i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Sådan nogle tiltag har vi allerede, så derfor har vi valgt at sætte ekstra fokus på de elever, der ofte går under radaren.

Det nye projekt på Viborg Gymnasium & HF hedder ”Mod på matematik”.

- Her henvender vi os til de elever, der har haft dårlige erfaringer med faget og derfor er blevet nervøse for det. De vil måske gerne have matematik på A- eller B-niveau men er gået i stå og går derfor og gemmer sig. Dem vil vi gerne give nogle redskaber, så de kan begynde at lære igen, siger Lene Gade.

Lige nu arbejder en gruppe af skolens lærere på at udvikle projektet. Alle skolens matematikelever har svaret på et spørgeskema, og en gruppe er blevet valgt ud til interviews.

- Vi har fokus på, hvorfor matematik for nogle elever bliver et fag, hvor man har dårlige erfaringer - og så udvikler vi værktøjer, så man selv og sammen med sin lærer kan komme videre i sin læring. Vi regner med at have et tilbud færdig til denne gruppe elever efter sommerferien, fortæller matematiklærer Sanne Kæseler. ”

Hvis man er interesseret i at høre mere om projektet, står hun og tre andre matematiklærere er klar til at snakke med kommende elever og deres forældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Skal Viborgs bymidte skrumpe?

Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce