Annonce
Viborg Nyt

Ole gav 170.000 kroner for en hjelm, et ur og en Knus Kræft-donation: - Det vigtigste var at give til børnene

Jan Mørup, Claus Bertelsen og Ole Madsen spiller hver deres rolle i donationen på 170.000 kroner - en del af de næsten seks millioner - der blev givet til Knus Kræft i Tinghallen. Foto: Thomas Mark
En af de helt store bidragsydere til Knus Kræft-gallaen i Viborg var Ole Madsen, der lagde et stort engangsbeløb og fik Kevin Magnussens Formel 1-hjelm, et unikt ur og glæde ved at støtte en god sag med sig hjem. I de næste halvanden uge kan hjelmen ses hos Sct. Mathias Ure-Guld i centret.

Viborg: Næsten seks millioner kroner tikkede ind i Tinghallen, da der blev samlet ind til kræftsyge børn i Danmark gennem Peter Larsen Kaffe, Tom Kristensen og Kids Aid.

At nå så stort et beløb krævede både, at der var folk, der donerede genstande til salg - og at der var folk, som ville spytte i kassen.

De to ting gik op i en højere enhed, da Kevin Magnussen gav sin Formel 1-hjelm fra 2019-sæsonen hos Hass-teamet, og Jan Mørup via Sct. Mathias Ure-Guld sendte et eksklusivt Tag Heuer Black Phantom ur i puljen - hver især til en indkøbspris omkring de 25.000 kroner, hvortil man skal lægge affektionsværdien.

Annonce

For en hjelm er mere værd, efter Kevin Magnussen har båret den under Formel 1. Og Black Phantom-uret er kun lavet i 2500 eksemplarer - nummer 1914 endte i Viborg - hvilket også giver det yderligere værdi.

Og så er der det gode formål, som fik den glade køber til at lægge langt flere penge, end de to genstande var værd i indkøbspris.

Kevin Magnussens hjelm kan ses hos Sct. Mathias Ure-Guld til og med den 16. oktober. Foto: Thomas Mark

- Jeg er da glad for både hjelmen og uret, men det vigtigste for mig var at give noget til sagen. Kræft kombineret med børn - det er virkelig noget, som rykker i en. Kan jeg hjælpe der, så betyder det noget for mig. Jeg har selv haft det tæt på for nylig, så jeg ved, at det hele tæller, siger Ole Madsen og fortsætter:

- Og så glæder det mig, at Kevin Magnussen har hjertet på rette sted, når han donerer sin hjelm. Den betyder også noget for køreren, når han har båret den i Formel 1, og det er jo ikke hvert årti, vi har en kører med i det løb, lyder der fra hjelmens nye ejermand, der er gået med til at lade Kevin Magnussens tidligere hovedbeklædning stå til skue hos Sct. Mathias Ure-Guld til og med den 16. oktober, så interesserede kan komme og se den signerede hjelm ved selvsyn.

En magisk aften

En anden hovedperson i historien om den store donation er Jan Mørup. Det var første gang, han var med til Knus Kræft-arrangementet, og han kunne glæde sig over, at han med Black Phantom-uret var med til at støtte op om den gode sag.

- Det lød fantastisk, da jeg hørte om projektet, så vi var straks med på at bidrage. Jeg tog kontakt til Tag Heuer for at høre, om vi kunne få noget specielt til arrangementet, og det lykkedes med det her ur, som man ikke længere kan købe i dag. Nu er det et samlerobjekt, siger Jan Mørup, der kalder det "en helt særlig følelse" at bidrage til den store sag.

Ole Madsen til Knus Kræft gallaen i Tinghallen den 23. september. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Også arrangøren bag, Claus Bertelsen, direktør i Peter Larsen Kaffe, har svært ved at få armene ned.

- Det var en magisk aften med et beløb, der var næsten tre gange større end den hidtidige rekord. Det er også derfor, det er så vigtigt, at der er nogle, som bakker op, ligesom Ole og Jan har gjort, både med små og store bidrag og donation. Alle beløb tæller i det her, fortæller Claus Bertelsen og fortsætter:

- Under auktionen sidder folk ikke og regner ud i hovedet: "Når, den hjelm koster 25.000, og det ur koster 25.000, så vil jeg give..." Nej, det har slet ikke noget med det at gøre. Det handler først og fremmest om at støtte en god sag, som Ole også var inde på, og det var der heldigvis mange, som gjorde, konstaterer Claus Bertelsen, inden Ole Madsen supplerer med et smil:

- Og så hjalp det selvfølgelig, at de havde gjort drinksene ekstra stærke den aften.

Jeg er da glad for både hjelmen og uret, men det vigtigste for mig var at give noget til sagen. Kræft kombineret med børn - det er virkelig noget, som rykker i en.

Ole Madsen om Knus Kræft i Tinghallen
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Vigtig huskeregel til købere: Der skal to underskrifter til, før boligen er solgt

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Bliver revet væk: Rækkehuse er populære hos køberne

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Westlife i Viborg er reddet: Ny dato i 2022

Viborg Nyt

Klumme: Flere hunde kan ikke være alene hjemme (del 2)

Viborg Nyt

Klumme: Kartoffelferie…

Viborg Nyt

Stort sommerhus-projekt på vej i Hjarbæk: - Det løfter området et niveau op

Viborg Nyt

Klumme: Øg din Q10-aktivitet i kroppen helt naturligt

Viborg Nyt

Holzmanns 'afløser' på plads i centret: Ny taske- og lædervarebutik flytter ind til black friday

Viborg Nyt

International trio gæster Viborg

Viborg Nyt

Lokal glæde over nye rejsevejledninger: - Der er et opsparet behov for at rejse ud og opleve

Viborg Nyt

Masser af muligheder for at få testet hørelsen gratis

Viborg Nyt

Lokalkendt slagtermester siger stop efter 30 år: - Timingen var rigtig, så det var med at slå til

Viborg Nyt

Klumme: Derfor er søvn vigtigt for dit sexliv - og meget andet

Viborg Nyt

Få det fulde overblik over uge 42 på Viborg-egnen: Det må du ikke gå glip af i din efterårsferie

Viborg Nyt

Klumme: Kulturnat og kulturdebat

Viborg Nyt

Opfordring til foreninger: Vi har 100.000 kroner - kom og søg

Viborg Nyt

Ny høreklinik er åbnet i Viborg: Tilbyder både at lukke lyden ind og holde den ude

Viborg Nyt

Gågadebutikken er 50 år og ejeren 75: - Jeg har ingen ønsker om en pensionist-tilværelse

Viborg Nyt

Sct. Mathias Centret bliver en butik fattigere

Viborg Nyt

Et helt unikt "ja tak-tilbud" til to unge hærværksmænd: Meld jer selv, så får I et stjerneskud og slipper for en politianmeldelse

Viborg Nyt

Trekløver i Overlund: - Vi klæder hinanden godt, men skal have flere ind og smage

Viborg Nyt

Klumme: Hvad kvinden ville ønske, at manden vidste om hendes seksualitet

Viborg Nyt

Efter 20 år i familien sælges kendt Viborg-restaurant - den nye ejer kommer fra konfliktfyldt afslutning i Bjerringbro

Annonce