Annonce
Viborg Nyt

Ole lukker Grejkælderen efter 25 år

Ole smider ikke ting væk. Denne lille fætter, han holder i højre hånd (et flåd eller en prop for ikke-kendere) har ligget i butikken, siden han åbnede for godt 25 år siden. Foto: Ole Bjærge.
Efter 25 år som direktør, daglig leder, indkøber, serviceassistent, fejemand og bestyrelsesformand for Grejkælderen i Jernbanegade siger den 52-årige Ole Menander farvel og mange tak.
Annonce

Viborg: Det vil være grænsende til at være uforskammet, hvis man kalder 52-årige Ole Menander for et kældermennesker, men altså...

Helt skudt ved siden af er det altså ikke, for i godt 25 år har den i øvrigt meget smilende, venlige og talende viborgenser drevet butik i et ydmygt kælderlokale i Jernbanegade.

Han har ikke ofret tid eller penge på butiksfacaden eller indretningen for den sags skyld. Her ville en afdelingschef i Magasins parfumeafdeling nok få lidt af et chok, og hun ville næppe påtage sig opgaven med at får styr på sagerne - primært mandsagerne, for det er nu en gang sådan, at langt, langt de fleste lystfiskere er mænd, og det er netop ved at sælge fiskegrej fra butikken Grejkælderen, at vi nu i mange år har lært Ole at kende.

Nu er det imidlertid slut.

Som alle andre mindre erhvervsdrivende har Ole erfaret, at netop deres vilkår og frihedsgrader forringes i samme takt som centraliseringer, fusioner og optimeringer alle andre steder tager til. Det gælder også i branchen for fiskegrej.

- Tidligere kunne jeg tage bilen og besøge min grossist i Randers. Nu har firmaet flyttet hele dynen til Sverige, og jeg kan kun bestille varer én gang om året. Sådan kan man ikke drive en lille butik som min, siger Ole Menander, der netop på grund af sin egen passion for lystfiskeri for godt 25 år siden købte varelageret fra en nedlagt butik og selv åbnede Grejkælderen i Jernbanegade.

Og det navn har passet rigtig godt på butikken, for ganske vist har Ole også solgt lidt tøj i ny og næ, men ellers har butikken kun rummet fiskegrej.

- Min fornemmelse er, at grejbutikker i dag er nødt til at have en masse beklædning og andre ting til friluftslivet, men det har jeg slet ikke haft plads til i min butik, siger den 52-årige lageruddannede forretningsmand.

I Grejkælderen tager Ole Menander nu det sidste nap, for der er ophørsudsalg. Det med åbningstider er lidt svævende, men på Grejkælderens Facebook-side kan man se, hvornår Ole står bag disken.

- Jeg håber, at en eller anden vil købe hele mit varelager, men sker det ikke, må jeg jo holde åbent et stykke tid endnu, siger Ole, der har fået job som leder af et lager.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce