Annonce
Viborg Nyt

Ombygning klaret på rekordtid: Bilka med bredere gange og mere plads efter byggerod

Varehuschef Claus Frederiksen erkender, at det har været rodet undervejs, men det har betydet, at Bilka er blevet færdig på rekordtid. Foto: Adam Liebach
Siden starten af året har Bilka bygget om. Det er klaret halvanden måneder hurtigere end man normalt ville, for at blive klar inden påske. Nu er projektet næsten færdigt.
Annonce

Viborg: Tilbage i december proklamerede Bilka og Salling Group, at Bilka i Viborg skulle ombygges og udvides.

Nu her, godt fire måneder senere, er første del af af ombygningen stort set færdig, nemlig den del, som kunderne kan se.

- Nu mangler vi at udvide lageret, så det bliver ikke noget, som kunderne vil mærke det store til, siger varehuschef Claus Frederiksen.

Bilkas food-afdeling er blevet udvidet med 582 kvadratmeter, hvilket også har resulteret i, at arkaden med blandt andet bageren og kiosken er blevet mindre.

- Vi har villet skabe mere plads, så der er mere luft i butikken. Det skulle gerne give en bedre oplevelse for kunden, og det, synes jeg, er lykkedes rigtig godt, siger Claus Frederiksen.

Der er kommet store åbne gange ned gennem butikken - og generelt er der bare langt mere plads til varer og mennesker i Bilka. Foto: Adam Liebach
Annonce

Corona drillede

Ombygningsprocessen har dog været mærket en smule af den nuværende corona-situation, som har forsinket ombygningen en lille smule. Samtidig skulle ombygningen klares hurtigere, end det er gjort i andre Bilka'er, for at man kunne nå at være klar til påskehandlen - en plan der blev lagt lang tid før corona.

- Der har været tidspunkter, hvor der har været lidt for mange mennesker og håndværkere i butikken, så vi har været nødt til at ændre på rækkefølgen af ting. Men det har ikke forsinket os mere end fem dage, siger Claus Frederiksen, der samtidig sender store roser til medarbejderne i Bilka for deres indsats under ombygningen.

Udover den store udvidelse af food-afdelingen har man også fået lavet en indkørsel mere til parkeringspladsen, som dog lige skal godkendes, samt fået nye kasseapparater i non-food-afdelingen.

- Resultatet af det hele er jo blevet mindst lige så godt, som vi havde håbet på. Alt, vi ville have løst, er blevet løst, siger Claus Frederiksen.

Claus Frederiksen erkender dog, at forholdene ikke har været helt optimale for kunderne under ombygningen.

- Der har været perioder, hvor vores butik har været noget ustruktureret, men allerede nu får vi tilbagemeldinger fra kunderne om, at de godt kan se, at det har hjulpet. Så nu skal kunderne bare vende sig til, at nogle ting står andre steder nu. Det kan nok godt tage lidt tid, siger varehuschefen.

Annonce

Udskudt fest

Coronaen er dog ikke færdig med at drille i Bilka. Grundet de mange restriktioner, som regeringen har lavet, kan Bilka ikke holde en åbningsfest.

- Det plejer vi jo at gøre, når vi har bygget om eller udvidet. Men det må vi altså vente med til et andet tidspunkt, siger Claus Frederiksen.

Nu begynder næste del af ombygningsfasen, hvor lageret skal udvides.

- Det skal vi have udvidet, så vi kan komme fra at have et fjernlager. Med hele lagerbeholdningen ved butikken, vil det optimere vores effektivitet, siger Claus Frederiksen.

Lageret skal efter planen være færdigt i midten af sommeren.

Delikatessen er en af de afdelinger, der har fået et stort løft - og nu sælges der blandt andet frisk fisk. Foto: Adam Liebach
Mejeri har fået sin helt egen afdeling, hvilket har givet plads til langt flere produkter. Foto: Adam Liebach
Kasselinjen er også ændret. Der er kommet færre kasser, men de er hurtigere og nu peger de mod hinanden, så personalet kan skifte mellem, om de tager varerne fra højre eller venstre side, alt efter hvor de sidder - og det er godt i forhold til at undgå nedslidning. Foto: Adam Liebach
Også i non-food er der ændret meget. Her er gangene også blevet bredre, og der er mere plads og bedre placering til blandt andet sæson-varerne, som lige nu er blandt andet havestole, grill og cykler. Foto: Adam Liebach
Birstroen har også fået et løft - men er lukket på grund af corona, og står derfor heller ikke helt færdig. Foto: Adam Liebach
Frugt og grønt afdelingen er ikke blevet større - men den er blevet samlet, og derfor kan udvalget fremstå større. Foto: Adam Liebach
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Annonce