Annonce
Viborg Nyt

Omsætningsrekord hos viborgensisk maskinproducent: Kan tjene stort på grøn omstilling

Lars Henriksen og Christian Junker kan glæde sig over stor fremgang for Samson Group. Foto: Flemming Nielsen
Samson Group har med opkøb formået at øge omsætningen med 34 procent, som var med til at give et overskud på 35,2 millioner kroner – og virksomheden forventer fortsat stor vækst i forbindelse med landbrugets grønne omstilling.
Annonce

Viborg: Der er store smil på disse dage hos bestyrelse og direktion hos den viborgensiske maskinproducent af landbrugsmaskiner, Samson Group.

Virksomheden kan præsentere et rekordregnskab for 2019-2020, hvor omsætningen er steget med 34 procent fra 501,5 millioner kroner til 672,5 millioner kroner. Det er samtidig en omsætningsfordobling i forhold til 2017-2018-regnskabet.

Overskuddet blev på 35,2 millioner kroner mod 23,6 millioner kroner sidste år. Det giver en egenkapital i virksomheden på 177,7 millioner kroner.

- Vi er stolte over igen i år at kunne præsentere så flot et resultat. Et resultat som i høj grad er bundet op på vores dygtige medarbejdere, som med deres stærke produkt- og branchemæssige erfaring samt indgående viden om agronomi hver dag har afgørende betydning for, at vi kan tilbyde de rette produkter til løsning af kundernes kerneopgave. Vi er inde i en meget positiv udvikling i gruppens selskaber, siger administrerende direktør Lars Henriksen om resultatet i en pressemeddelelse.


Samson Group er særdeles godt rustet til at indtage rollen som Europas førende producent af maskiner til effektiv og bæredygtig udbringning af naturgødning.

Christian Junker, bestyrelsesformand Samson Group


Annonce

Grøn omstilling

Det gode regnskab kommer i forlængelse af et opkøb af selskaber i Frankrig og Polen, som altså har været med til at styrke Samson Groups position på markedet for produktion og salg af blandt andet gyllevogne, slangebomme og nedfældere.

Og det er vigtigt i disse år, lyder det fra bestyrelsesformand Christian Junker.

Nye nationale gødningslove i Europa kræver en grøn omstilling i forhold til eksisterende opbevarings- og udbringningsmetoder samt dyrkningstraditioner på tværs af de europæiske landbrugslande.

- Samson Group er særdeles godt rustet til at indtage rollen som Europas førende producent af maskiner til effektiv og bæredygtig udbringning af naturgødning, siger Christian Junker, der forventer vækst i såvel omsætning som indtjening i det kommende år:

- Vi har fokus på at bidrage til bæredygtig animalsk produktion via miljørigtig udbringning af naturgødning. Særligt udnyttelsen af næringsstoffer, den reducerede belastning af vandmiljøet og klimagas-udledningen arbejder virksomhedernes medarbejdere målrettet med hver dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Kan der være for meget kultur?

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Intimkoncert på keramikværksted

Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Annonce