Annonce
Viborg Nyt

Oplever du også mere l… på din vej?

Viborg: En episode for et par år siden fik mig til at flå den anlagte græsplæne bag min hæk op og i stedet lægge mange hundrede kilo stengrus.

Området fra hækken ud til cykelstien, der løber langs mit hjem, er en del af min grund, og dermed også mit ansvar at passe. Det gør jeg med glæde, men jeg fornøjede mig mindre med at samle hundelorte op på græsstykket, inden jeg kunne slå det. I snit lå der to nylagte hundelorte på min grund om ugen.

Jeg var i sagens natur træt af at samle op efter fremmede menneskers hunde på min grund, men der var ingen anden vej, når græsset skulle slås.

Annonce

Men en dag fik jeg ikke spottet den brune klump i tide. I stedet for at komme i en pose og i skraldespanden, blev den roteret i småstykker i min græsslåmaskine og sprøjtede op på mine sko og bukseben. Det tog lang tid at gøre maskinen ren, og jeg var godt træt af at skulle ind og skifte tøj, efter at være blevet sprøjtet til med l….

Det var sidste gang, jeg slog det græs, hvor der i stedet blev lagt sten.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan hundeejere blot kan stå og kigge på (enten på hunden eller mobilen), og derefter gå hurtigt videre uden at fortrække en mine. En dag var jeg i haven, da en hundelufter lod hunden gøre sit for derefter at haste væk. Jeg spurgte hende, om hun ikke ville være sød at samle op efter sin hund, hvilket blot resulterede i en mindre køn samtale, hvor jeg blandt andet fik at vide, at det skulle jeg ikke blande mig i. Men altså… hunden besørger i min have, hvor jeg skal slå græs!

Langt de fleste hundeejere samler altid op efter sig. Men som man ofte kan se på Facebook, og som jeg på det seneste også har noteret mig hos andre lokalaviser, er efterladenskaber fra hunde noget, som går ret mange mennesker på.

Man kan ikke sige noget til, at hunde besørger på fodboldbaner, på cykelstier, på grønne områder, fortove eller i udkanten af folks haver. Men uanset hvor hunden gør dette, må hundeejeren være sit ansvar voksen og samle op.

Personligt oplever jeg flere og flere lorte på min vej, og det ærgrer mig, at kvarterets børn ikke kan løbe ubekymret rundt på de grønne områder, og at man hele tiden skal være opmærksom på, hvor man går – i særdeleshed hvis man selv har hund med og vil undgå en pote smurt ind i en anden hunds afføring.

Men hvor stort problemet egentlig er i Viborg eller andre af kommunens byer, det er svært at svare på, da det jo beror på den enkeltes oplevelse. Jeg ringede derfor til Hans Peter Sønnichsen fra Park og Vej i Viborg Kommune for at høre til, hvordan han og de øvrige medarbejdere oplevede det - det kan man læse mere om på side 14-15.

Det er særligt midtbyen og kommunens parker, som Hans Peter Sønnichsen kan udtale sig om, og her mente han ikke, at problemet var stort. Og det har han måske også ret i. Ude på villavejene er det dog ikke kommunen, men grundejerne, som skal sørge for, at der er rent og pænt, og derfor kunne han ikke rigtig udtale sig om det område.

I al fordragelighed skal herfra blot lyde en stor tak til alle, der samler op. Jeg håber på at kunne sende venlige tanker til endnu flere i fremtiden.


En dag fik jeg ikke spottet den brune klump i tide. I stedet for at komme i en pose og i skraldespanden, blev den roteret i småstykker i min græsslåmaskine og sprøjtede op på mine sko og bukseben.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce