Annonce
Viborg Nyt

Optiker giver gode råd om valg af belysning

I Synoptik tilbyder man at hjælpe med at finde den rette belysning i hjemmet, for bedst muligt at beskytte øjnene. Pressefoto
Annonce

Viborg: Når vi på søndag går fra sommer- til vintertid, kan man samtidig overveje, om man har den rigtige belysning i sit hjem. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvor meget lys og hvilken lysstyrke, der hjælper til at se i den mørke tid.

Det skriver Synoptik i Sct. Mathias Gade i en pressemeddelelse.

Her skriver optikeren, at man:

- Med den rette belysning kan undgå anstrengte, trætte øjne og hovedpine og i stedet få et optimalt syn. Elpærer har hver deres specifikationer og fordele, som er vigtige at kende forskellen på, når du skal finde den rette kunstige belysning i vintertiden.

For de nu udfasede glødepærer er det antal ’watt’, som du skal kigge efter. Pærens ’watt’ skal helt op på 60 for at give dig tilstrækkeligt lys. For LED-pærer er det høj ’lumen’, der er afgørende. De har bedst indvirkning på dit syn ved 800 ’lumen’.

For at opnå det mest naturlige syn indendørs er pærer med god farvegengivelse vigtige. Bag pærens indpakning finder du dens Ra-værdi, som angiver, hvor høj farvegengivelse pæren har: Er Ra-værdien på 80, gengiver pæren dagslysets naturlige farver 80 procent, mens en Ra-værdi på 100 gengiver farverne 100 procent.

Jo højere lysstyrke og Ra-værdi du vælger, jo større synskvalitet og -komfort oplever du. Og du får et både skarpere og mere behageligt syn, når du er omgivet af kunstigt lys, som du er afhængig af i vintertiden.

Man kan få yderligere information i den lokale butik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ryd op i roderiet

Viborg Nyt

Adventsudstilling over to gange

Viborg Nyt

Ansvar bliver man bare klogere af

Viborg Nyt

"Fem Fede Dage" på Viborg Gymnasium

Annonce