Annonce
Viborg Nyt

Tema om skiferie: Pas på jer selv og hinanden i sneen

Thomas Mark redaktør Viborg Nyt
Annonce

Viborg: Sne har vi ikke set så meget til herhjemme i Danmark denne vinter, men sne er nu også sjovest, når det ligger på et bjerg, og man kan drøne ned over det hvide underlag.

Personligt elsker jeg skiferier - det er en fantastisk måde at være sammen på som familie, hvor man kan være afsted en større flok og stadig have tid hver for sig, samtidig med at man er sammen om oplevelserne.

Men skiferie er ikke kun sjov. Det kan også blive meget alvorligt. Et tema, som vi har valgt at bruge en del krudt på i Viborg Nyt i denne uge - og som man kan læse om på viborgnyt.dk.

LÆS OGSÅ - Da helikopteren kom, indså Allan, at der skulle mere end plaster og forbinding til

Hvis man er så heldig, at man skal afsted denne vinter, så har jeg en klar opfordring. Tænk jer nu godt om.

Jeg var selv i Hemsedal i Norge sidste år, hvor jeg havde en skøn tur med familien - men jeg oplevede også hovedløs kørsel fra især en gruppe drenge/unge mænd, der væltede rundt på bakken med al for høj fart og alt for lidt styr på deres skiløb.

LÆS OGSÅ - Børn på ski: Sådan undgår man ulykker

Uheld behøver ikke at komme af manglende agtpågivenhed. Det har vi et eksempel på i denne udgave af Viborg Nyt, hvor lokalpolitiker, jazzmusiker og tidligere skoleleder i Frederiks, Allan Bjerregaard, var så uheldig at blive ramt af sin egen ski, så det krævede både operation på hospital i Østrig og sygetransport hjem.

Men risikoen for uheld stiger med kådheden. Hvis børn eller voksne drøner ned ad bakken med 60, 70 eller 80 kilometer i timen, så skal de altså have styr på deres ski. Ellers kan det sjove blive dødsens alvorligt. Både for dem, der kører med hovedet under armen og alle dem, der tilfældigt skulle være et uheldigt sted på bakken og blive ramt.

LÆS OGSÅ - Guide: Undgå at skiferien bliver en dyr fornøjelse

Det glæder mig at se, at så mange bærer hjelm. Mange kører også med rygskjold og gør generelt, hvad de kan, for at beskytte sig selv. For uheldet kan pludselig være ude, selvom man som Allan Bjerregaard har stået på ski i 30 år. Heldigvis var Allan Bjerregaard også forsikret, så han ikke selv skulle betale et sekscifret beløb for at blive lappet sammen og sendt hjem.

Så nyd ferien - og pas på jer selv og hinanden i sneen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce