Annonce
Viborg Nyt

På den 2. side: - Vi rykker sammen i bussen

Redaktør Thomas Mark
Annonce

Viborg: Det er et af de mest paradoksale ordvalg, man kan bruge i disse tider. Alligevel ser jeg det igen og igen i disse dage:

"Vi må bare rykke sammen i bussen, og komme godt igennem dette".

Det er naturligvis ment i overført betydning, men alligevel er det sigende.

Samarbejde fungerer bedst, når man kan mødes og tale sammen i øjenhøjde. Det er der bare ikke tid eller plads til i disse dage. Man må acceptere, at beslutninger bliver truffet hen over hovedet på en, som når regeringen lukker restauranter, sætter påbud for fri bevægelighed og forsamlingsfrihed.

Det kan også ske, som det har ramt mine kollegaer og mig, der frivilligt har valgt at afsige 10 procent af vores løn de næste tre måneder. Det har 90 procent af medarbejderne i Jysk Fynske Medier sagt ja til - både for at støtte virksomheden og for at undgå fyringer i denne tid.

For lige som så mange andre faggrupper bliver vi også ramt på pengepungen af corona. Mest tydeligt er det naturligvis for virksomheder, butikker og restauranter, der decideret må lukke ned i en periode, men når disse lukker ned, køber de heller ikke annoncer - og det rammer en medievirksomhed som vores.

Helt konkret kan man se det på denne uges avisstørrelse. Jo flere annoncer, jo større avis - og 32 sider fortæller med sit eget tydelige sprog, at vi ikke får annoncer ind som vanligt.

Udover det økonomiske aspekt, giver det også en anden udfordring. Der har været rigeligt at skrive om i den seneste tid, så det er en benhård prioritering at vælge, hvad der skal med i avisen. I øjeblikket bliver vi alle tæppebombet med historier om corona, og der vil naturligvis også være corona-relaterede historier i denne uges Viborg Nyt - men jeg vil også gerne prioritere plads til det ”normale” indhold, og derfor er klummerne blandt andet tilbage for fuld styrke med fire styk.

Lige som alle andre afventer jeg i spænding, hvor længe denne undtagelsestilstand skal ligge sig som en dyne over Danmark og store dele af resten af verdenen. Det må naturligvis tage den tid, det tager, og alle, jeg har talt med om det, tror, at vi skal på den anden side af påske - mindst - før der kan komme lempelser i påbuddene.

Ind til da, må vi alle rykke sammen i bussen - hver for sig.

God læselyst.

Redaktør Thomas Mark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Annonce