Annonce
Viborg Nyt

Påkørte hjorte: Viborg ligger på andenpladsen

I de kommende måneder er hjorte og bilister aktive på samme tid, og det betyder flere sammenstød på vejene. PR-foto
Lige nu er det højsæson for påkørte hjorte, og Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 forventer ny rekord med over 4000 henvendelser de næste tre måneder.
Annonce

Viborg: Fra begyndelsen af oktober stiger antallet af henvendelser om påkørte hjorte markant hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, og de mange opkald fortsætter i flere måneder.

Sidste år modtog vagtcentralen i alt 10.445 henvendelser om påkørte hjorte, hvoraf en tredjedel fandt sted i oktober, november og december. Den kraftige stigning på denne tid af året skyldes, at dagene nu bliver kortere og mørkere. Og opgørelsen over henvendelser viser, at Viborg ligger på en kedelig andenplads med 351 henvendelser.

Gode råd for at undgå hjortepåkørsler

Sæt farten ned, når du i tusmørke og om natten kører gennem områder, hvor der er skov, eng, levende hegn eller lignende langs vejen.

Hold øje med lysende øjne i rabatten og sænk farten helt, hvis du ser dem.

Husk hjorteskilte advarer om øget risiko for hjorte i området.

Vær opmærksom - en hjort kommer sjældent alene. Ser du én hoppe over vejen, så tro ikke at faren er drevet over. Der kan godt komme flere.

Når uheldet er ude, og dyret er ramt, så ring 1812 hvis dyret er såret - også selvom dyret er løbet væk.

Bliv på stedet - hvis 1812 ved, hvor ulykken er sket, kan de hurtigere sende hjælp.

Hold afstand, så dyret ikke stresses.

Ring til Falck, hvis dyret er dødt.

Annonce

Skumring og dæmring

- Efterår er lig med flere hjorte, der kommer galt af sted i trafikken. Det er ikke hjortens skyld, til gengæld kunne bilisterne undgå mange ulykker, hvis de satte farten ned på bestemte strækninger og tidspunkter. Det gælder selvsagt de steder, hvor der skiltes for dyrevildt, men også generelt omkring skov, eng, levende hegn eller lignende langs vejen. Især i de mørke timer eller omkring skumring og dæmring, siger Michael Carlsen, biolog og projektleder hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Hjortene er nemlig mest aktive omkring solnedgang og solopgang, og det er derfor også i disse tidsrum, at flest hjorte krydser vejene. I efterårs- og vintermånederne betyder det, at flest hjorte påkøres mellem klokken 6-9 om morgenen og igen klokken 16-21 om aftenen, da hjorte og biler i højere grad end på andre tidspunkter benytter vejene samtidigt.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce