Annonce
Viborg Nyt

Paletten - et næsten nyt spillested

Anders Kristensen

Viborg: Paletten kender du måske som spillested for rytmisk musik i Viborg, der i mange år har haft til huse i Viborgs tidligere biograf på Vesterbrogade. Paletten er drevet som en selvejende institution, med en stor flok af frivillige kræfter, der servere øl, ruller kabler sammen og giver dig kultur, som du måske ikke forventer.

Statens Kunstråd udnævnte i oktober 2004 Paletten til regionalt spillested, og det vakte stor glæde i april, da det blev oplyst, at Paletten igen er udnævnt til regionalt spillested i perioden 2021-2024. Samtidig skal Paletten flytte til helt nye lokaler beliggende i et nyt kulturhus ved Viborg Stadion og Tinghallen: ComVent Arena.

Da jeg selv er en del af Palettens ånd, er det måske bare god reklame, men jeg vil faktisk gerne opfordre dig som læser til at besøge Paletten, når der åbnes op efter corona-nedlukningen.

Med status som regionalt spillested, så skal der være plads til det musikalske vækstlag og de lidt mere snævre musikgenre. Paletten vil som regionalt spillested, række ud til nye samarbejdspartnere, som det lille kulturhus i Fly under navnet "Flyfabrikken" og andre mindre kulturhuse, som er drevet af ildsjæle.

Det vigtigste for Paletten er selvfølgelig at kunne formidle musik og oplevelser, men i denne klumme vil jeg som i en tidligere klummer slå et slag for alle dem, som er frivillige ildsjæle. I gør en forskel for Paletten. I gør en forskel for dem, som gerne vil have en kulturel oplevelse. Og I gør faktisk også en forskel for jer selv og folkesundheden. Man bliver nemlig glad i låget af at være frivillige og give noget til andre.

Her på egnen er der også mange andre kulturhuse og musiksteder. Eksempelvis Viften i Bjerringbro, Fly gamle skole, Viborg Teater og Musiksalen og i Hald Ege finder du Egekværnen.

Mange af jer har sikkert købt billet til en koncert, som så igen er blevet flyttet, men jeg håber, at du vil beholde din billet og møde op, når verden igen er åben. Kulturen venter på dig, og du har godt af den.

Noget helt andet

Skoven er i dag blevet et nyt trænings- og oplevelsescenter. Tag derud i en pause fra hjemmekontoret, eller tag familien og en pakke pølser med under armen. I Undallslund Skov i Viborg er der eksempelvis flere bålpladser og madpakkehuse.

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to aktivitetsapps: Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Vil du have omtalt dit arrangement, eller har du en god idé til en event, så send mig en e-mail på anders@kulturselskabet.nu.


Med status som regionalt spillested, så skal der være plads til det musikalske vækstlag og de lidt mere snævre musikgenre.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

214 skattejægere i Teglmarken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Annonce