Annonce
Viborg Nyt

Panderynker i idrætsforeningerne - manglende kontingentbetaling kan betyde farvel til fællesskaber

Preben Jensen fra Viborg Idrætsråd forstår godt, at folk lige nu ikke får noget for kontingentet, men det er nødvendigt at betale, hvis foreningerne skal bestå. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg Idrætsråd har via en kampagne sendt en kraftig opfordring og bøn til alle medlemmer af de lokale idrætsforening. Betal kontingentet selv om man lige nu ikke får meget for det på grund af nedlukningen. Ellers risikerer flere foreninger at dreje nøglen om.
Annonce

Sport: Der er panderynker rundt om i mange af de lokale idrætsforeninger.

Den aktuelle nedlukning betyder for det første, at aktiviteten er lig nul, hvilket er slemt nok i sig selv.

Men endnu værre er det, at der kan lure en økonomisk afgrund forude for nogle af foreningerne.

Det er årsagen til, at Viborg Idrætsråd i den seneste tid har iværksat en kampagne, som blandt andet har indeholdt flere læserbreve i Viborg Stifts Folkeblad, hvori den overordnede opfordring er klokkeklar: Sørg for at betale kontingentet til idrætsforeningen - selv om du lige nu reelt ikke får noget for det.

- Det handler om ren overlevelse for foreningerne og de fællesskaber, som de er med til at skabe i vores lokalsamfund, siger Preben Jensen, der er formand for Viborg Idrætsråd.

Han fortsætter:

- Der er flere foreninger, som stadig står med lønninger eller stadig skal betale husleje. Derfor står de reelt med de samme udgifter, som hvis det hele ikke var lukket ned på grund af corona. Og derfor er det bare så vigtigt, at man stadig betaler kontingent, hvis ikke disse foreninger skal ende med at måtte dreje nøglen om.


Det handler om ren overlevelse for foreningerne og de fællesskaber, som de er med til at skabe i vores lokalsamfund

Preben Jensen, formand for Viborg Idrætsråd


Preben Jensen er også formand for Viborg Gymnastik Forening, som er en af de foreninger, som også er ramt for tiden.

Her har man blot fået cirka 30-35 procent af det normale kontingent ind på nuværende tidspunkt. Og de manglende indtægter er noget, som presser foreningen, som stadig har faste udgifter at betale.

- Og det er altså minimalt, hvad man kan spare ved at skrue ned for varmen i den her periode, siger Preben Jensen, der forklarer, at problemer er yderligere alarmerende, da de fleste foreninger bruger alle indtægter på idrætten og ikke budgetterer med overskud.

- Derfor er det de færreste foreninger, som ligger inde med en formue, som man kan tære på, siger idrætsrådsformanden, som frygter et scenarie, hvor der simpelthen forsvinder foreninger, hvis ikke der bakkes op om de lokale idrætsforeninger via kontingentindbetalinger.

- Jeg frygter, at vi ser ind i en fremtid, hvor man reelt risikerer, at den lokale forening er væk. Men det håber vi selvfølgelig, at vi kan undgå, siger formanden.

Der naturligvis forståeligt, at folk ikke vil betale for ydelser, som de ikke får, men i dette tilfælde handler det om at støtte de fællesskaber, som alle forhåbentlig kan få glæde af på den anden side af nedlukningen.

Citater fra læserbrevs-kampagne i Viborg Stifts Folkeblad

Mie Østergaard, mor til tre idrætsudøvere

Nogen vil måske sige, at vi jo ikke rigtig får noget for vores kontingentpenge lige nu. Og det er jo sådan set rigtigt. Men det er bare ikke det vigtige i denne sammenhæng. I hvert fald ikke for os.

Rikke Agerholm Therkildsen, bestyrelsesmedlem i Viborg Idrætsråd

Vi har brug for foreningslivet og foreningskulturen, vi har brug for fællesskabet og samværet. Vi har brug for hyggen, for vores psykiske velvære og motionen for vores fysiske velvære. Og vi kan ikke vente med at komme tilbage, så snart vi kan! Vi skal værne om det og passe på det og vi skal alle bidrage.

Lisbeth Liboriussen, formand Viborg Svømmeklub

Derfor er det altafgørende for kommunens foreninger, at du som medlem fortsat støtter op om din lokale forening ved at betale dit kontingent, velvidende at du ikke får fuld ”value for money” lige netop nu, men for at sikre at din forening fortsat er der, når du må bruge den igen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce