Annonce
Viborg Nyt

Paradokset i Viborg: Møbelforhandler må ikke åbne, fordi butikken er for stor

Selvom Selta i Viborg har masser af plads, får den ikke lov til at åbne den 1. marts - netop fordi den har meget plads. Arkivfoto: Morten Dueholm
Logisk set burde mere plads kun være godt, når vi skal holde afstand til hinanden. Men hos møbelhuset Selta er den megen plads netop grunden til, at man ikke må åbne, som andre detailbutikker ellers har udsigt til.

OBS: Denne artikel er skrevet, inden det blev besluttet at udvalgsbutikker over 5000 kvadratmeter alligevel blev en del af åbningen.

Viborg: Alt tyder på, at detailhandlen fra 1. marts igen må holde åbent - med undtagelse af storcentre og udvalgsbutikker over 5000 kvadratmeter. Sådan lyder forslaget i hvert fald fra den ekspertgruppe, som har givet anbefalinger til regeringen omkring genåbningen 1. marts.

Det vil i så fald have negative konsekvenser flere steder i Viborg. Ud over slagteren, Matas, apoteket og Meny må butikkerne i Sct. Mathias Centrets fortsat holde lukket som hidtil. Og det samme må møbelbutikken Selta.

Det kan lyde ganske paradoksalt, eftersom Selta med sine 7700 kvadratmeter netop har noget af det, som er vigtigst i denne tid - nemlig plads til afstand.

Indehaver af Selta, Kåre Christensen, har da også svært ved at se logikken i, at han skal holde lukket, mens andre lignende butikker må åbne - bare de er små nok.

- Jeg er bitter og træt af det. Hvis der er nogen, som har mulighed for at lave plads, så er det jo os. Men det er svært at gøre noget ved, for det er ikke os selv, der styrer det, lyder det fra Kåre Christensen.

Kåre Christensen har svært ved at forstå, hvorfor meget plads i sig selv er en diskvalifikation. Arkivfoto: Preben Madsen

Han tror ikke, at det hjælper meget at kontakte ministerier eller politikere, men han har talt med borgmester Ulrik Wilbek, som ifølge Kåre Christensen også er meget opmærksom på det paradoksale problem.

- Jeg håber, at han som borgmester kan være med til at fremlægge sagen om en regional dispensation. Men det ved jeg, at han allerede arbejder for, siger Kåre Christensen.

Annonce

Mindre butik?

I Selta har man som i andre butikker under nedlukningen haft salg til erhverv, ligesom man har benyttet sig af at sælge gennem "click & collect" - altså hvor man bestiller og betaler på nettet og henter varen ved butikken.

Men butikken er allerede gået glip af store dele af årets største omsætningsperioder i julen, januarudsalget og vinterferien, hvor mange tager sig tid til at komme ud og se på møbler.

En del af den omsætning kunne måske reddes, hvis kunderne igen kunne komme forbi, når butikkerne åbner igen, men her må Selta fortsat se på, mens konkurrenter, der har en butik under 5000 kvadratmeter, altså godt må have åbent.

Men kunne Selta så ikke bare slå en væg op og gøre butikken mindre?

- Det har vi faktisk allerede forhørt os om op til jul. Men der fik vi at vide, at det ikke går. Det er butikkens størrelse i BBR-registeret, der tæller, så man kan ikke bare skærme dele af butikken af. Vi har jo til gengæld vores tæppebutik på 2000 kvadratmeter, hvor jeg kan flytte over, men der er ikke plads til ret mange møbler på de kvadratmeter, når vi normalt kan folde os ud på 7700, fortæller Kåre Christensen og fortsætter:

- Jeg håber virkelig, at man vil gøre op med den her skæve fordeling. Jeg har også ondt af Sct. Mathias Centret, men i første omgang ser jeg jo på mig selv. Jeg vil rigtig gerne være med til at passe på alle, og når man har en butik på over 5000 kvadratmeter, så har man jo netop plads til kunderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Årets hidtil bedste fredag

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Golfklubber holder åbent hus

Viborg Nyt

Tag TRX’en med i tasken

Viborg Nyt

'Vi er Viborg' skal have ny formand

Viborg Nyt

Smil det smitter ikke

Viborg Nyt

Ny mand i spidsen for lokal bank

Viborg Nyt

Naturture med Jann Ribergaard

Annonce