Annonce
Viborg Nyt

Pastorat i mål: Fem menighedsråd på plads

I Vroue lykkedes det at få valgt alle fem medlemmer af det kommende menighedsråd, men suppleantposterne blev ikke besat, da der i tirsdags var valgmøde i sognet. Arkivfoto: Morten Pedersen
Menighedsrådene i de fem sogne i Vestfjends Pastorat er på plads efter menighedsrådsvalget.
Annonce

Vestfjends: Mens det flere andre steder - også på Viborgegnen - kneb med at få valgt et fuldtalligt menighedsråd i de forskellige sogne på valgdagen den 15. september, er man i alle fem sogne i Vestfjends nået i mål.

I hvert fald er der alle steder valgt de nødvendige fem medlemmer, idet der dog i to af sognene ikke er valgt suppleanter.

Men følgende er valgt til menighedsrådene i Vestfjends:

Vroue: Camilla Kirkegaard, Henrik Juhl, Marianne Hauge Nielsen, Lone Barup og Mogens Møller Nielsen. Ingen suppleanter.

Iglsø: Gitte Karmann Jensen, Benny Tage Christensen, Birgitta Kock Vestbjerg, Bente Søvsø Christensen og Bodil Christensen. Suppleanter: Søren Madsen og Oda Thomsen.

Fly: Turid Bach Roslund, Ole Vøgg Veje, Guillaume Hyachinte Anohi, Leif Frederiksen og Bjarne Andersen. Ingen suppleanter.

Sdr. Resen: Karen Filbert, Inga Jepsen, Anna Grethe Kjær, Rose Marie Bülow og Klaus Bruun. Suppleanter: Susanne Juul og Lone Dahl.

Vridsted: Hans Ellegaard, Birgit Søndergaard, Ole Blingedal, Karsten Andersen og Else Højvang. Suppleanter: Birthe Andersen, Egon Vittrup og Inger H. Thomasen.

Menighedsrådsvalget er i år foregået efter en ny procedure, der blev effektueret med en ny valglov, der trådte i kraft ved årsskiftet. Med den nye lov finder valget til menighedsrådene sted efter en generalforsamlings-agtig fremgangsmåde.

Det vil sige, at der ikke længere opstilles lister på forhånd, men at menighedsrådsmedlemmerne vælges på stedet til valgforsamlingen ved anonym stemmeafgivning. Dermed opstilles og vælges de nye menighedsrådsmedlemmer samme aften.

Formelt set er menighedsrådene først endeligt valgt den 14. oktober, idet man til og med den 13. oktober kan indlevere nye kandidater. Hvis det er tilfældet, skal der holdes et afstemningsvalg den 17. november.

De nye menighedsråd træder til den første søndag i advent, hvilket i år er den 29. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Jagten på stenalderens kystjægere

Viborg Nyt

Et sidste farvel til Carte Blanche

Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Viborg Nyt

Dracula i Viborg Musiksal

Viborg Nyt

Forestilling: O Sole Mio

Viborg Nyt

Koncert med Mathilde Falch og band

Viborg Nyt

Et dukkehjem på Viborg Teater

Viborg Nyt

Byens nye bænke er på plads

Viborg Nyt

På Viborg Teater: Emma ude af takt

Viborg Nyt

Kan der være for meget kultur?

Annonce