Annonce
Viborg Nyt

Photocare flytter for at tilpasse sig fotomarkedet

Vilkårene for fotoforretninger ændrer sig. Det tager indehaver af Photocare, Michael Hjort, nu konsekvensen af. Foto: Morten Dueholm.
En fotoforretning skal i dag kunne noget helt andet end for bare 10 år siden. Det tager Photocare nu konsekvensen af og flytter ud af Sct. Mathias Centret og rykker 60 meter ned ad gågaden.
Annonce

Viborg: Opmærksomme gågadevandrere har måske allerede opdaget, at der på Sct. Mathias Gade 30, hvor der tidligere lå en frozen yogurt-butik - og før det ostebutik, nu arbejdes på, at få en ny butik op at stå.

Det er her, Photocare til efteråret får huse.

Om der skal være indflytningsfest til september, oktober eller november vides endnu ikke. Men det er sikkert, at julehandlen kommer til at foregå i de nye lokaler.

Og der er flere grunde til, at Photocare flytter og efterlader Sct. Mathias Centeret uden en fotoforretning for første gang i mange årtier. En af dem bærer de fleste af os rundt på i lommen.

- I dag bliver 90 procent af alle billeder taget på mobilen. Mindst, fortæller indehaver Michael Hjort, der ved selvsyn har oplevet at færre og færre bruger klassiske kamera til billeder, men i stedet vælger mobilløsningen.

Derfor skal Photocare også følge med tiden, og det betyder konkret, at der skal være mindre fotoudstyr i den nye forretning, mens der bliver mere plads til, at folk nemt og enkelt kan tilgå maskiner, der kan printe billeder direkte fra mobilen.

- Det bliver endnu nemmere for folk at printe deres egne billeder. Det er allerede nemt nu, men vi har ikke været så gode til at vise, hvor nemt det egentlig er, siger Michael Hjort og fortsætter:

- Fokus på det almene kamera er bare ikke så stort, som det var tidligere. Vi vil stadig sælge kameraer, men vi vil også gerne vise, at vi kan noget særligt på printdelen, siger Michael Hjort, der fortæller at man ud over det almene billede på fotopapir også kan lave kollager, fotobøger eller bestille print på krus via maskinerne i butikken.

- Den kan ikke spytte et krus ud endnu, men kommer man ned i butikken, er det bare at sætte mobilen til stikket, vælge det ønsket i programmet og så har man bestilt, fortæller Michael Hjort med et smil.

Sikkert og vist er det, at julehandlen kommer til at foregå i de nye lokaler, men hvornår der helt præcist flyttes ind, har Michael Hjort endnu ikke overblik over.
Annonce

Nyt studie til fotos

En anden væsentlig grund til at Photocare flytter, er en øget efterspørgsel på studiebilleder.

Pladsen er trang, og de nuværende lokaler kan ikke udvides, som Michael Hjort ønsker det.

- Vi kunne måske have fået noget af den lukkede Fætter BR, men det vil give mere plads i bredden, og det er reelt set i dybden, at vi har brug for at udvide.

Pladsen i den nye butik er faktisk mindre end den i Sct. Mathias Centret, men det løser Photocare ved at leje sig ind i nogle lokaler på den anden side af gågaden.

Det giver langt bedre faciliteter for kunderne i butikken.

- Vi kommer til at kunne tilbyde toiletfaciliteter, hvor der også er puslepladser til dem, der har små børn med. Samtidig kan vi tilbyde et sted at klæde om, hvis man ønsker det, fortæller Michael Hjort, mens han viser rundt i de nye lokaler, hvor der også er plads til at afholde foto-kurser.

Annonce

Bedre for medarbejderne

Michael Hjort har været meget glad for at have forretning i Sct. Mathias Centret, så det var vemodigt at flytte ud efter så mange år.

- Vi har en super beliggenhed og har altid været glade for at være placeret i centret, hvor der er gode kollegaer fra de andre butikker, fortæller indehaveren.

Men i et center skal man også følge åbningstiderne, og med fire en halv ansatte, måtte Michael Hjort dele de lidt mere skæve arbejdstider ud på få medarbejdere.

- Jeg tror på, at vi som butik først og fremmest overlever på, at vi har de rigtige medarbejdere, der gør, at kunderne har lyst til at komme igen og igen. Derfor skal vi også kunne tiltrække og fastholde de bedste folk, og det gør vi blandt andet ved at tage hensyn til dem, siger Michael Hjort.

Og så frygter han ikke for kundestrømme.

- Når man får lavet Gravene færdig efter sommerferien, så får man en fantastisk gågadering. Gravene var ikke helt rigtig en del af gågaden med den trafik, der gik igennem. Nu kommer det hele til at hænge bedre sammen, og derfor forventer jeg heller ikke en nedgang i gennemstrømningen af kunder, slutter Michael Hjort.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce