Annonce
Viborg Nyt

Plantorama i Viborg får tilbygning: Det giver nogle helt andre muligheder

Plantorama får overdækket 1500 kvadramters udendørs planteskole med et mobilt tag, der kan åbne og lukke alt efter vejrforhold. Foto: Morten Pedersen
Med et tag, der kan åbne og lukke efter behov, og trådnet som "væg" bliver Plantoramas udendørs planteskole overdækket. Det giver en masse nye muligheder både for planterne og kundernes oplevelser, fortæller centerchef.

Viborg: Det kan godt være en kølig fornøjelse at se på udendørs planter hos landets planteskoler, da disse i sagens natur står udenfor.

Men hos Plantorama i Viborg kan den udendørs planteskole komme til at føles som indendørs, når en 1500 kvadratmeter stor tilbygning står færdig i foråret 2022.

I siderne af det udendørs areal vil der komme trådnet op, som skærmer af for vinden, og hvis det regner eller sner, vil der automatisk rulle et tag ud, så kunderne kan bevæge sig tørskoet rundt i området.

Annonce

- Men det er stadig en planteskole, hvor taget ikke er på, når solen skinner, så planterne kan få lys, fortæller centerchef i Plantorama Viborg, Mette Laursen.

Tilbygningerne bliver opført med energibesparende løsninger som LED-belysning og regnvandsopsamlingsanlæg til vanding af blomster og planter.

- Og vi får også lagt ny belægning, så de skæve fliser, vi har nu, bliver rettet op. Vores havedam kommer også til at få nye bassiner. Hele området bliver opdateret, både til fordel for planterne, men også i forhold til at give kunderne endnu bedre oplevelser, når de besøger os, fortæller Mette Laursen og uddyber:

- Der kommer også et legeland på 50 kvadratmeter, hvor børnene kan boltre sig, mens de voksne ser på planter. Vi kommer generelt til at kunne bruge vores kvadratmeter helt anderledes - også til jul, hvor vi kan lave nogle flotte udstillinger og oplevelser i det udendørs område.

Centerchef Mette Laursen glæder sig til at kunne tilbyde anderledes og bedre oplevelser for kunderne med overdækningen. Foto: Morten Pedersen

Det er ikke kun Plantorama i Viborg, som står overfor en udbygning. Også Plantorama i Randers skal have en overdækning. Den bliver på 2500 kvadratmeter. Begge steder påbegyndes tilbygningerne til efteråret og ventes færdige i foråret 2022.


Der kommer også et legeland på 50 kvadratmeter, hvor børnene kan boltre sig, mens de voksne ser på planter. Vi kommer generelt til at kunne bruge vores kvadratmeter helt anderledes - også til jul, hvor vi kan lave nogle flotte udstillinger og oplevelser i det udendørs område.

Mette Laursen, centerchef i Plantorama


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Borgermøde om detailhandel aflyst

Viborg Nyt

Forårskoncert i Houlkær Kirke

Annonce