Annonce
Viborg Nyt

Populær café er genåbnet: Det er ikke farligt - det er bare grøntsager

Café Reborn er genåbnet i St. Sct. Hans Gade med masser af veganske retter på menuen. Foto: Dorte Søgård Schou.
Café Reborn genåbnede onsdag i nye lokaler. Nok er konceptet vegansk, men det behøver ifølge Maj Schiøtte ikke være så indviklet. Det handler om, hvorvidt maden smager godt eller ej.
Annonce

Viborg: Det affødte rigtig mange triste kommentarer, da Maj Schiøtte tidligere på året annoncerede, at hun lukkede sit spisested, Café Reborn, sammen med resten af Street Food. Til gengæld var der ligeså mange positive tilkendegivelser, da hun i august kunne fortælle til verden, at det plantebaserede spisested ville åbne i nye lokaler på adressen St. Sct. Hans gade 11A.

Den dag oprandt så onsdag, og allerede inden åbningen 11.30 var der kunder i butikken. Det glæder naturligvis Maj Schiøtte, at hun øjensynligt har været savnet:

- Det er jo dejligt med den opbakning, og også alle kommentarer her op til i dag er jo sådan noget der gør, at man tør åbne igen. Det virker jo som om folk har savnet det, fortæller Maj Schiøtte, der den seneste tid har brugt krudtet på at sætte i stand, indrette og gøre klar i lokalerne.

- Det har været hårdt arbejde, for her har skullet laves en masse, siger Maj Schiøtte, der i første omgang kun er sig selv i forretningen.

For indehaver Maj Schiøtte handler god mad om god smag, og hun har masser af kunder, der hverken er vegetarer eller veganere, men bare godt kan lide maden.
Annonce

Det er bare grønt

Café Reborn blev fra februar 2018 det første spisested i Viborg, der valgte at droppe kødet, og senere tog hun så beslutningen om udelukkende at servere vegansk mad. En idé der måske nok affødte hovedrysten hos mange, men som har vist sig at holde.

- Siden jeg tog beslutningen, er der bare kommet mere fokus på den del, og det overrasker mig måske lidt, at det er den vej, det er gået, siger hun.

Dog synes hun ikke, der er nogen grund til at være al for firkantet i forhold til, hvilke etiketter vi sætter på vores kost:

- Det er nogle gange lidt træls. at den mad vi spiser, skal deles op i, om den er eller ikke er noget bestemt. Jeg synes, det er bedre at gå op i, om det smager godt eller ej. Selvfølgelig betyder det noget for nogen, om maden er vegansk eller ej, men mange af de kunder, der kommer hos Reborn, kommer fordi det smager godt, siger hun og tilføjer:

- Ja, og så er det jo bare grøntsager, og det er ikke så farligt. Jeg mener, det er jo ikke insekter eller noget andet særligt, siger hun.

Allerede et par minutter før den helt officielle åbning klokken 11.30 var der gæster i butikken.
Det er bare grøntsager, og det er ikke farligt, mener Maj Schiøtte.
Der var kage og andre smagsprøver til åbningen af det nye Café Reborn.
Foto: Dorte Søgård Schou.
Foto: Dorte Søgård Schou.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Viborg Nyt

Sund livsstil og stærke knogler

Viborg Nyt

Er det kedeligt at gå på museum?

Viborg Nyt

Baggårdsfortællere vågner af dvalen

Annonce