Annonce
Viborg Nyt

Poul-Erik var med til at sende den første Viborg Nyt på gaden: Der var et marked for en annonceavis

Poul-Erik Olesen var driftschef, da den første udgave af Viborg Nyt kom på gaden. Han kan fortælle om tankerne dengang. Foto: Morten Pedersen
Som driftschef på Viborg Stifts Folkeblad i 1973 var den dengang 28-årige Poul-Erik Olesen med til at starte en konkurrence med den daværende ugeavis Viborg Bladet.

Viborg: - Vi kunne se, at der var et marked for endnu en ugeavis.

Den nu 76-årige Poul-Erik Olesen sidder med den første udgave af Viborg Nyt i hænderne og bladrer det 48 år gamle blad igennem i sin lejlighed centralt i Viborg.

- Haha, ej hvor er det sjovt at se. Det er jo Elberling, konstaterer Poul-Erik Olesen, da han når til side 18, hvor nyheden om oprettelsen af Viborg Golfklub står beskrevet, og bagmanden major J. W Elberling står på billedet med tweed-jakke og golfkøller.

Annonce

Mens der bladres, fortæller Poul-Erik Olesen videre om tankerne bag at sætte Viborg Nyt i søen.

- Det var Bent A. Nielsen (senere kendt fra Genan, red.), der fik idéen dengang. Han var en meget entreprenant type, og han var klar til at tage kampen op mod Viborg Bladet, som dengang blev lavet af Erik Hennings, der havde trykkeri på Falkevej, fortæller Poul-Erik Olesen og fortsætter:

- Vi kunne se, at der var mange annoncer i Viborg Bladet. Erik Hennings var jo ikke glad for, at der kom en konkurrent, men vi mente, at vi kunne få del i det marked.

I 00’erne overtog Viborg Stifts Folkeblad så Viborg Bladet, som efter lidt tid lukkede, så Viborg Nyt blev den eneste ugeavis i byen. Men allerede tilbage i 1970’erne forsøgte Bent A. Nielsen at få monopol på ugeavis-driften.

- Han havde forhandlinger med Erik Hennings om at købe Viborg Bladet, så Viborg Nyt kunne blive den eneste ugeavis. Men det lykkedes ikke, mindes Poul-Erik Olesen.

Bøvlet affære

Da Viborg Nyt kom frem i 1973, var mange dagblade over de senere år lukket, og det betød ifølge Poul-Erik Olesen, at rigtig mange ugeaviser kom frem.

Det kom i kølvandet på, at mange dagblade lukkede. Folk holdt op med at købe aviser, men der var stadig mange trykkerier, så man fandt en ny måde at gøre det på, fortæller han.

Men det var ikke nødvendigvis nemt at omstille driften fra dagblad til ugeavis.

- Det var første gang, vi prøvede at trykke en tabloidavis. Viborg Stifts Folkeblad var jo "broadsheet" (store sider, red.) dengang, så vi skulle omstille maskinen til det. Det var ikke så ligetil og krævede mange, lange dage, fortæller Poul-Erik Olesen og fortsætter:

- Det hele blev sat op i bly, og når vi lavede annoncerne, så var det sådan nogle blybogstaver, de lagde i kasser - vi kunne ikke sætte hele avisen op på én gang, for vi havde ikke bogstaver nok til det. Det tog lang tid at lave i bly med rammer.

- Det var travle, men sjove tider, runder Poul-Erik Olesen af, inden han lægger den gulnede avis fra sig med et eftertænksomt blik.


Det var Bent A. Nielsen, der fik idéen dengang. Han var en meget entreprenant type, og han var klar til at tage kampen op mod Viborg Bladet, som dengang blev lavet af Erik Hennings, der havde trykkeri på Falkevej.

Poul-Erik Olesen, tidligere driftschef på Viborg Stifts Folkeblad
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Ny erhvervsrådgiver i EDC Erhverv

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce