Annonce
Viborg Nyt

Rødvins-sælgeren der hader klæbrig lakrids-shot på gulvet og træner kinesisk kampsport om aften

Lars Røgild har haft Alliance Vin siden 2001. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Viborg: Lars Røgild på 53 år, har arbejdet som selvstændig vinhandler i Viborg siden 2001 - og har boet i byen siden 2003.

Hvorfor valgte du netop det job?

- Jeg valgte det, fordi jeg elsker alt god vin, spiritus, øl, maden og det hele. Kort sagt alt der har med smag og nydelse at gøre. Og som uddannet skolelærer havde jeg fået mod på at ”undervise” voksne i vinforståelse, og hvordan man vælger vin til maden og så videre. Og så ville jeg gerne være selvstændig, så jeg blev min egen chef, der ikke skulle leve op til andre forventninger end mine egne.

Hvad er en god dag på arbejde for dig?

- Det er, hvor jeg får en ekstra god snak med nogle kunder. Det kan være alt fra vinsnak om en bestemt druesort til politik - bare jeg oplever engagerede kunder. Selvfølgelig gør det ikke noget, hvis der har været ekstra god handel, eller jeg har solgt en sjælden whisky til en samler. Men det gør det ikke alene. Uden en god kontakt med dem, der kommer i butikken, så havde jeg slet ikke ikke lyst til at være her.

Hvad er en dårlig dag på arbejde for dig?

- En dårlig dag er, når jeg kommer til at vælte en flaske lakridsshot, der går i 50 stykker og halvdelen af butiksgulvet er smurt ind i klæbrig lakridsshot. Hele butikken lugter af lakridssprut i flere dage. Trælse kunder har jeg simpelthen ikke, så det er ikke dem, der kan gøre det til en dårlig dag.

Hvordan slapper du af i din fritid?

- Jeg nyder gerne en god gå- eller cykeltur rundt om vores to fantastiske søer. Det er fascinerende at følge årets gang langs den samme strækning. Et ophold ved Sønæs i dejlig solskin er fred for sjælen. Så finder jeg ro i stillesvømning og saunagus om aftenen i Viborg Svømmehal. Og ikke mindst træning i Qi Gong & Thai Chi , der bygger på kinesisk kampsport og selvforsvar, men som træning udøves i meget langsomme bevægelser - i mange gentagende bevægelser. Meget meditativt og enormt styrkende for krop og sind.

Hvilken slags musik lytter du til?

- Jeg hører musik hele dagen i min butik. Alt muligt, der passer som underlægningsmusik. Så udenfor arbejde hører jeg næsten ikke musik, for der trænger jeg mere til ro.

Hvad er den sidste film, du husker?

- Det må være den sidste James Bond 007, og det er da et par år siden. Jeg ser faktisk aldrig film mere.

Hvilken bog ligger på dit sengebord?

- Der ligger ikke nogen, for jeg læser ikke i sengen. Men jeg læser virkelig meget faglitteratur, som vedrører mit arbejde. Jeg nyder at fordybe mig i fagområder som for eksempel rom - hvordan det laves, og hvad historien bag produktet er. Jeg holder alle mulige fagblade om vin og spiritus. Både danske og engelske.

Hvad er god mad for dig?

- Alt mad kan være god mad. Det handler om kvaliteten af råvarer, omhyggelighed i tilberedning, nøje afstemte krydderier, og at det ikke skal laves så hurtigt. Jeg elsker både rødt kød , fisk, supper og vegetarmad. Der skal være lidt af det hele. Det er i forskelligheden, at min kærlighed til mad findes. Og bedst, som jeg fascineres af dejlig vegetarmad , opstår savnet af det røde kød. Det ene er ikke bedre end det andet. Heller ikke sundhedsmæssigt.

Hvilken ferie drømmer du om?

- Ikke noget bestemt men gerne et sted, der er stille og roligt. Jeg er ikke til storbyferie. Hver sommer tager vi til den samme lillebitte ø i det Sydfynske øhav for at slappe af med gode venner. Det er fuldstændig forudsigeligt, men ganske dejligt.

Hvad holder du mest af ved Viborg?

- Naturen og det rolige liv i en by, der egentlig kan karakteriseres ved at være en forvokset stationsby. Det hele er til at overskue. I en afstand af to kilometer fra min bopæl kan jeg komme til centrum og ud i skoven. Det, synes jeg, er luksus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce