Annonce
Viborg Nyt

Rejseselskab byder corona trods: Vil stå klar, når viborgenserne er klar til at rejse igen

C View Travel er rykket ind i Gravene 2 og er klar til at tage imod kunder, når coronaen forhåbentlig igen slipper sit greb i vores rejsemuligheder. Foto: Morten Pedersen
Rejseselskabet C View Travel er flyttet ind på centralt kontor i Gravene ved Sct. Mathias Port, på trods af at der reelt set ikke sælges rejser i øjeblikket.
Annonce

Viborg: Det kan virke lidt ulogisk.

Rejsebranchen er i knæ, flyselskaber massefyrer, og Udenrigsministeriets rejsevejledning lyser op i gule, orange og måske snart også røde farver. Rejseaktiviteten er tæt på nul.

- Det er udfordrende tider, og det kunne jo nok ikke rigtig være værre. Det er en forfærdelig krise for alle, men få er hårdere ramt end rejsebranchen. Jeg oplever, at det står fuldstændig stille, siger Per Henningsen, der som selvstændig driver det lokale rejsebureau C View Travel.

Men selvom branchen - og dermed også Per Henningsens forretning - savner kunder, har C View Travel valgt at opgradere sin virksomhed. I stedet for at arbejde hjemme fra privaten er Per Henningsen rykket ind på et kontor i Gravene 2 med udsigt til Sct. Mathias Torv.

- Der kommer et tidspunkt igen, hvor folk gerne vil rejse. Og her vil jeg gerne sende det klare signal, at jeg er her, og jeg er klar til at hjælpe, siger Per Henningsen.

Han har 20 års erfaring i rejsebranchen, da han fra 2000 til 2018 arbejde hos FDM Travel i Dumpen, inden han startede C View Travel op. Siden er FDM Travel i Dumpen lukket.

- Og deres lukning af kontoret i Dumpen har da været kraftigt medvirkende til min beslutning om at åbne kontoret her i gågaden - så byen stadig har et lokalt aktivt rejsebureau. Man kan købe sine rejser hos et lokalt rejsebureau i stedet for at ringe over "til nogen" i København. Der er faktisk mulighed for at komme ind til mig og få et personligt møde, siger Per Henningsen, der glæder sig over at have fået et "rigtigt" kontor:

- Jeg valgte i første omgang at have virksomheden i privaten, og det kan også godt fungere, da meget foregår på mail og telefon. Men det fungerer alligevel ikke helt at have det hjemmefra. Det er mere professionelt at have et rigtigt kontor, og da FDM Travel lukkede sit kontor i Dumpen, så var det min mulighed for at komme ud og være mere synlig.

Annonce

Hellere lille og vågen…

Hvis man på nogen måde kan tale om held i en situation som den med corona-krisen, så er det for Per Henningsen, at hans virksomhed ikke er så stor, at han fik en masse i klemme, da pandemien rullede ind over landet.

- Mit held er, at jeg ikke har solgt så meget, som jeg har haft problemer med at skulle annullere bagefter. Det havde været værre, hvis jeg havde en masse penge i klemme, der skulle refunderes. Mine kunder nåede at komme afsted i starten af året, siger Per Henningsen.

Per Henningsen på C View Travel venter i spænding på, hvornår man for alvor kan begynde at rejse igen. Foto: Morten Pedersen

Han har klaret sig igennem perioden siden marts med kompensationer og ellers levet på lavblus. Og selvom der er husleje ved det nye kontor, så er det et mindre rum i et kontorfællesskab, som er til at betale for penge.

- Jeg skal jo ikke have et kæmpe kontor. Et kontorfællesskab som det her passer helt perfekt til mig. Det er lige rundt om hjørnet i forhold til, hvor jeg har siddet i 18 år. Det er lidt som at komme hjem, og det er den her branche, jeg altid har været i.

- Og det er også derfor, jeg vælger at holde fast i, at det er rejsebranchen, jeg interesserer mig for. Det er det her, jeg kan og vil, siger Per Henningsen fra sin kontorstol, hvorfra han har specialiseret sig i krydstogter og safarirejser, men han står også gerne for at arrangere rejser til eksempelvis Dubai, Thailand eller New York.

- Jeg kan lave, hvad det skal være. Men det er ofte de lidt større ting, for de fleste folk kan godt selv finde ud af at booke en weekendtur til London eller Paris. De længere rejser, hvor man skal lidt længere væk i længere tid, der vil man forhåbentlig gerne have en som mig med ind over, der kan rådgive og arrangere de praktiske ting.


Der kommer et tidspunkt igen, hvor folk gerne vil rejse. Og der vil jeg gerne sende det klare signal, at jeg er her, og jeg er klar til at hjælpe.

Per Henningsen, indehaver C View Travel
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Går du i teatret?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Jagten på stenalderens kystjægere

Viborg Nyt

Et sidste farvel til Carte Blanche

Viborg Nyt

Fondsmillioner sikrer multisal

Viborg Nyt

Den anden MeToo-bølge er over os…

Viborg Nyt

Dracula i Viborg Musiksal

Viborg Nyt

Forestilling: O Sole Mio

Annonce