Annonce
Viborg Nyt

Rema 1000 stopper alt salg af engangsservice

Rema 1000 har indført en ny serie af genanvendeligt plastikservice. Arkivfoto: Jacob Schultz
Det er slut med at købe engangstallerkner, -glas og -bestik i Viborg Kommunes syv Rema 1000-butikker. I stedet indføres genanvendeligt service i holdbart plast.
Annonce

Viborg: Næste gang du står i din lokale Rema 1000 og ikke længere kan finde engangsservice til skovturen eller børnefødselsdagen, så er den god nok.

Discountkæden har nemlig valgt at stoppe alt salg af engangsservice - uanset materiale - og i stedet er der nu flergangsservice i holdbart og slidstærkt plast på hylderne. De nye produkter kan både gå i opvaskemaskinen og anvendes et hav af gange, lover Rema 1000 i en pressemeddelelse.

Indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000, Anders Jensen, fortæller, at beslutningen er taget som en del af discountkædens bidrag til en mere cirkulær økonomi. Blandt andet arbejder kæden med at finde løsninger på, hvordan plast bruges på en mere genanvendelig måde - og indførelsen af flergangsservicen er altså en konsekvens af den strategi.

- Med initiativet ønsker vi at bidrage til en bevægelse væk fra brug-og-smid-væk-kulturen. Vi ønsker samtidig at bidrage positivt i forhold til miljøet ved at nedbringe mængden af affald og hjælpe kunderne med et bedre alternativ - nemlig flergangsservice, som i sidste ende også vil være en billigere løsning, fordi det kan bruges igen og igen, siger Anders Jensen, og fortsætter:

- Det betyder en holdnings- og kulturændring, hvor vi skal tilbage til, at vi tager vores service med på skovtur og derefter med hjem igen for at vaske det op, siger han.

Annonce

Modigt og nødvendigt

Miljøorganisationen Plastic Change - som har været med til at udarbejde Rema 1000's emballage- og plaststrategi - arbejder for et affaldsfrit samfund, hvor ressourcerne bruges på den bedst mulige måde. Adm. direktør Louise Lerche-Gredal er begejstret for det nye initiativ og fremhæver især, hvor vigtigt det er, at kunderne nu slet ikke længere kan købe engangsservice hos discountkæden:

- Det er modigt af Rema 1000 at fjerne engangsservice helt uden at erstatte det med et andet engangsprodukt, siger Louise Lerche-Gredal og understreger samtidig, at initiativet er en nødvendighed, hvis vi ønsker at ændre den måde, vi bruger plast på:

- Engangsservice repræsenterer en kultur, hvor vi først bruger en masse ressourcer på at producere noget, som kun bruges i ganske få minutter for så derefter at blive til affald, som skal nedbrydes. Og det er det, vi skal væk fra, siger hun.

Louise Lerche-Gredal håber, at Rema 1000's initiativ kan få os til at tænke mere over, hvordan vi bruger plast i andre sammenhænge.

- Initiativet kan have en afsmittende effekt på andre områder, og på den måde kan Rema 1000 være med til at skabe en trend i samfundet, så vi kommer til at reflektere over vores forbrug af plast og engangsprodukter generelt, siger Louise Lerche-Gredal.

Det nye flergangsservice er på hylderne i REMA 1000 over hele landet allerede nu. Det består af tallerkener, skåle, bestik, kopper samt plastikglas til vand, øl, vin og shots.

De syv Rema 1000-butikker i Viborg Kommune fordeler sig over fire i Viborg samt i Karup, Stoholm og Bjerringbro. Derudover er der blandt andet også en Rema 1000 i Kjellerup.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce