Annonce
Viborg Nyt

Restaurant får endnu en sur smiley: Havde ikke hængt kontrolrapporten op

Jensens Bøfhus har modtaget sin anden sure smiley i streg - denne gang for ikke at have hængt kontrolrapporten op. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe
Der er kommet styr på rengøringen, men Jensens Bøfhus har alligevel fået sin anden sure smiley. Restauranten havde ikke hængt den rigtige kontrolrapport op. Den lå stadig i postkassen.
Annonce

Viborg: Som Viborg Stifts Folkeblad skrev for en måneds tid siden, havde Jensens Bøfhus i Viborg fået en sur smiley for manglende rengøring.

Der var blandt andet belægninger med krydderier på varmeskabet, fedtede overflader på inventar i køkkenet og mørke belægninger under sæbedispenseren ved håndvasken.

Da Fødevarestyrelsen igen besøgte restauranten den 16. september, var der kommet styr på rengøringen. Men alligevel fik restauranten endnu en sur smiley og endnu en bøde. Denne gang på 2000 kroner.

Jensens Bøfhus havde nemlig ikke hængt den seneste kontrolrapport med den sure smiley op, som reglerne foreskriver. I stedet hang kontrolrapporten fra 16. januar 2020 i døren, hvor smileyen var glad.

I den nye rapport skriver kontrollanten, hvorfor den seneste rapport ikke var hængt op, som den skulle:

- Man (restaurantens medarbejdere, red.) kunne ikke forstå, at man endnu ikke havde modtaget en endelig kontrolrapport fra kontrolbesøget den 19. august. (…) Under tilsynet gik virksomheden ud i postkassen og fandt et brev med kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen. Brevet var dateret den 27. august.

Samtidig konstaterer Fødevarestyrelsen, at den lokale Jensens Bøfhus nu har fået anmærkninger på tre ud af de sidste fire kontrolbesøg. Det giver Fødevarestyrelsen "mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger", som det lyder.

Den yderste sanktion her er at lukke restauranten, men det bliver ifølge sektionsleder i Fødevarestyrelsen, Inge Emborg, næppe tilfældet med Jensens Bøfhus.

- Det udmønter sig nok nærmere i ekstra og hyppigere kontrolbesøg. De forhold, som den pågældende restaurant har fået påtalt, er ikke så alvorlige, selvom der har været anmærkninger flere gange, siger Inge Emborg.


Under tilsynet gik virksomheden ud i postkassen og fandt et brev med kontrolrapporten fra Fødevarestyrelsen.

Uddrag fra Fødevarestyrelsens kontrolrapport
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Jubilæum hos lokal VVS'er

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Viborg Nyt

Fra kartoffelferie til familiehygge

Annonce