Annonce
Viborg Nyt

God nyhed til alle fodboldspillere: Kulturministeriet åbner op for kropskontakt

Der kan igen spilles regulær fodboldkamp ifølge anbefalingerne fra kulturministeret. Arkivfoto: Chresten Bergh
Kulturministeriet har udarbejdet retningslinjer for udendørs idræt. De indebærer blandt andet en tilladelse til visse former for idræt med kropskontakt. Retningslinjerne vækker stor begejstring hos DIF og DGI.
Annonce

Danmark: Rigtig mange børn og voksne har set frem til at kunne spille fodbold igen – dog med malurt i bægeret.

Man har nemlig ikke måtte spille fodboldkamp, da det vil indebære kropskontakt. Og kamp er jo ligesom en ret væsentlig del af at spille fodbold og mange andre sportsgrene.

Men nye retningslinjer fra Kulturministeriet for udendørs idræt betyder, at idrætten tager et stort skridt i retning af en normalisering. Det skriver DIF og DGI i en fælles pressemeddelse.

Af retningslinjerne fremgår det nemlig, at sports- og idrætsaktiviteter som eksempelvis fodbold og håndbold må afvikles med kropskontakt, hvis der samtidig er ekstra stor opmærksomhed på de øvrige anbefalinger om eksempelvis hygiejne og andre tiltag for at undgå smittespredning.

Der må endnu ikke spille turneringskampe, men der kan inden for rammerne spilles med nærkontakt til træning.

- Det her gør en kæmpe forskel for rigtig mange foreninger, aktive og frivillige. Idrætsforeningerne har været enormt disciplinerede under hele coronakrisen, og jeg er sikker på, at det er stærkt medvirkende til, at der nu i et vist omfang bliver lukket op for idræt med kropskontakt. Jeg er fuldstændig overbevist om, at foreningerne håndterer de nye anbefalinger ansvarsfuldt, siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Tilfredsheden deles af formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen.

- Det er et vigtigt skridt for foreningerne, at det nu bliver lettere at dyrke idræt udendørs. Samtidig er genåbningen af idrætten udendørs en stor tillidserklæring til idrætsforeningerne. Med retningslinjerne fra myndighederne i hånden kan vi nu starte træning udendørs for alle de mange medlemmerne, der tørster efter idræt og fællesskab. Der er stadig mange anbefalinger, der skal følges. Det er vigtig at forberede sig godt i foreningerne og alle skal bruge deres sunde fornuft, siger DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

På baggrund af retningslinjerne fra Kulturministeriet har DIF og DGI udarbejdet konkrete retningslinjer til idrætsforeningerne. Heraf fremgår det blandt andet, at kampsportsidrætter og dans endnu ikke må igangsættes med kropskontakt

DIF og DGI kigger nu fremad mod fase 3 af genåbningen af Danmark og vil arbejde for, at indendørsidrætten også kommer godt i gang, så endnu flere danskere kan vende tilbage til deres idrætsfællesskaber.

DIF og DGI’s retningslinjer for udendørsidrætten kan findes på de to organisationers hjemmesider.

Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Toner af Guld i Fjandbohus

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ti års forskning bag foredrag

Viborg Nyt

Julekoncert i Grønbæk Kirke

Viborg Nyt

Det ensomme hjerte

Viborg Nyt

Tid til julekalendere

Viborg Nyt

Jesper Lundgaard Julekoncert 2020

Viborg Nyt

Donation til nye omklædningsrum

Annonce