Annonce
Viborg Nyt

Rikke-mor holder alle (hånd)bolde i luften

Rikke Sørensen sidder sjældent stille på kampdage. Her er det hendes ansvar, at alt forløber, som det skal. Pressefoto: Dania
Serviceøkonom Rikke Sørensen har scoret sit drømmejob ved håndboldklubben Viborg HK. Hun elsker sin håndboldfamilie og det store ansvar som eventkoordinator.
Annonce

Viborg: Når Vibocold Arena i Viborg syder og koger af mennesker på en kampdag, er det håndboldspillernes arbejde at få bolden i mål.

Men i baggrunden står medarbejdere som 28-årige Rikke Sørensen, der får kampdagen til at spille maksimalt som en usynlig del af holdet.

- Jeg kan godt lide at få det hele til at spille og gå op i en højere enhed på kampdagen. Jeg arbejder med hjertet og kan lide af være en del af holdet. Sådan er det at være i en sportsklub. Det bliver ens anden familie, smiler Rikke Sørensen, der bor i Højslev ved Skive.

Hun har haft jobbet som eventkoordinator siden 2018, hvor hun blev færdiguddannet serviceøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Skive. Men det krævede to år på fysioterapeutuddannelsen i Aarhus at finde ud af, at det ikke skulle være hendes vej.


Jeg mødes altid med de frivillige før kampstart to gange om måneden, og jeg lærer dem bedre at kende, når vi ses til for eksempel juleafslutning og sæsonafslutningsfest. Det er jo meget mere end blot et arbejde at være i en sportsklub

Rikke Sørensen


- Jeg elsker sport, men det var ikke behandlingen, jeg ville arbejde med. Det var alt det rundt om. Og det kunne jeg læse i Skive, hvor jeg kommer fra, og hvor huslejen er billigere end i Aarhus, smiler Rikke Sørensen, der forklarer, at der er forskel på at læse i Aarhus og Skive.

- Da jeg studerede i Aarhus, var det meget fest og farver for mig. Skive var anderledes og mindre. Jeg var også et andet sted i mit liv, hvor jeg vidste, hvor jeg ville hen, og studiet var vejen til det drømmejob, jeg har i dag, siger hun.

Rikke Sørensen lægger ikke skjul på, at hun er endt på sin rette hylde via praktikophold på studierne.

- Jeg er kæmpestor fan af praktikker. Det var først i min praktik på fysioterapeutstudiet, at jeg fandt ud af, at det ikke var mig. Og det var praktikken på serviceøkonomuddannelsen, der sikrede mig jobbet, jeg har i dag, siger Rikke Sørensen.

Annonce

En håndboldfamilie

I mange ansvarsområder bruger hun i dag sin viden fra studiet, når hun jonglerer med billetsystemet, sæsonkort, marketing, kontakten til Dansk Håndboldforbund, webshoppen, merchandise, kampafvikling og en genbrugsbutik sammen med de 70 frivillige, hun er ansvarlig for.

En af de frivillige, hun arbejder sammen med, kalder hende kærligt for Rikke-mor.

I dag har Rikke to praktikanter om året, fordi hun gerne vil give andre den samme viden, oplevelse og chance, som hun selv fik. Pressefoto: Dania

- Det er en håndboldfamilie, og jeg sidder i en stilling, der binder rigtig meget sammen. Samtidig er der en uformel tone og omgang med hinanden, så det er nok ikke helt galt, at det er mig, der er Rikke-mor, griner hun og tilføjer, at hun er langt den yngste i selskab med de frivillige.

- Jeg mødes altid med de frivillige før kampstart to gange om måneden, og jeg lærer dem bedre at kende, når vi ses til for eksempel juleafslutning og sæsonafslutningsfest. Det er jo meget mere end blot et arbejde at være i en sportsklub, forklarer Rikke Sørensen.

Annonce

Mærkelig følelse

På grund af corona-restriktioner må der være færre personer i hallen lige nu.  Rikke glæder sig til, at forholdene igen bliver normale.

- Min fornemmeste opgave er at få fuldt hus, når de spiller, og nu må vi ikke engang lukke alle ind. Det er en mærkelig følelse, siger Rikke Sørensen, der også har været hjemsendt på lønkompensation i fem måneder.

Rikke Sørensens tip

Prøv jobbet af i et praktikforløb

Gør dig uundværlig i praktikforløb

Læs til serviceøkonom eller markedsføringsøkonom

Klø på, når du har chancen

Søg ved mange forskellige virksomheder

Vis ansvar og selvstændighed

- Vores kontor er en åben banegård for fans, sponsorer og spillere. Der er meget liv heroppe, og jeg har kontakt til mange mennesker hver dag, så det har været underligt at være hjemsendt og væk fra min anden familie, forklarer hun.

Heldigvis er hun tilbage nu, hjemme hos sin håndboldfamilie i Viborg.

Jeg fik et stort ansvar fra dag 1 i klubben, fordi jeg var selvstændig og tog ansvar,” forklarer Rikke Sørensen om den praktik, der endte med at sikre hende drømmejobbet ved Viborg HK. Foto: Dania
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce