Annonce
Viborg Nyt

Sake stortrives uden sin penis

Lise Svejgaard med Sake et halvt år efter operationen. Han er en glad kat, trods den manglende penis. Alt fungerer som det skal. Pressebillede

Finderup/Ravnstrup: Kan du huske klinikkatten Sake, der fik fjernet sin penis? I december kunne Egelund Dyreklinik fortælle om den hellige Birma Sake, som til dagligt er klinikkat i Ravnstrup, og om hvordan Sake var blevet syg af et blokeret urinrør. Dyrlægerne fjernede derfor Sakes penis, og nu er der gået et halvt år siden operationen.

- Sake er helt sig selv igen, og han stortrives. Det var et kompliceret indgreb, men vi er virkelig glade for, at vi kunne hjælpe Sake til varig bedring. Han er helt sig selv, og det er så dejligt at have ham i klinikken, hvor han spreder glæde mellem kunderne, siger dyrlæge Lise Svejgaard.

Handlede om liv eller død

En hankat har et meget smalt urinrør, og når det blokeres, får katten voldsomme smerter og kan ikke tisse. Sake blev derfor bedøvet, hvorefter han fik skåret forhud og pung af. Herefter blotlagde dyrlægen urinrøret og flækkede det på langs, før hun syede urinrøret fast til huden, så der kunne skabes en passage for urinen længere oppe, hvor en hankats urinrør er bredere. Desuden fik han laserbehandling for at fremme sårhelingen. Og det virkede. For det utrænede øje kan Sake ligne lidt en hunkat, hvis man vender ham om og ser på hans bagende, men det vigtigste er, at alt deromme virker, som det skal.

Det var klinikkens anden dyrlæge Helene Austevoll, der udførte operationen, som bestemt ikke er en rutine-operation. Hun fortalte dengang, at indgrebet for Sake handlede om liv eller død.

- En kat er ligeglad med, om han har sin penis. Bare han kan tisse, spise sin mad og trives som en kat skal kunne, og så var Sake jo også kastreret før indgrebet, så det er mange år siden, at det at have en penis har fyldt noget i hans liv, forklarer Helene Austevoll.

/EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Sejlcenter havde standerhejsning

Annonce