Annonce
Viborg Nyt

Salget af fritidshuse slår danmarksrekord

Nye tal, som Finans Danmark netop har offentliggjort, viser, at der er godt gang i købelysten, når det gælder fritidsboliger. Pr-foto
Salget af sommerhuse har nået en ny historisk rekord.
Annonce

Fritid: Tredje kvartal af 2019 bryder alle hidtidige rekorder for flest solgte sommerhuse. Her blev solgt 2.703 boliger fordelt over hele Danmark. Det viser nye tal fra boligmarkedsstatistikken, som udgives af Finans Danmark. Vi skal helt tilbage til andet kvartal 2005 for finde det kvartal med salgstal, der lå tættest på. Her blev der solgt 2.638 sommerhuse.

-Historisk set plejer hushandler at toppe i sommerhalvåret, men sådan er det ikke gået i år. Salget er i år hjulpet godt på vej af generelt medgang på boligmarkedet, og så spiller de ekstremt lave renter også ind, siger Peter J. Mattsen, direktør i Nybolig, i en pressemeddelelse.

Annonce

Ny rekord i 2020

Direktøren mener, at der er i 2020 kan være muligheder for en tangering af rekorden.

- Hvis højkonjunkturen fortsætter med lav ledighed og lave renter, så tror jeg godt, at vi kan komme til at se, at der i 2020 vil komme et kvartal med et endnu højere salg end det, vi så i tredje kvartal 2019, siger han.

Især sjællandske sommerhusejere har grund til at være mest tilfredse, mens nogle jyske sommerhusejere har været vidner til et prisfald.

-Udviklingen viser, at sommerhusområder, som er nemme at komme til fra København og Aarhus, stadig er de mest populære. Ifølge tidligere undersøgelser bliver sommerhuse brugt mest, når man kan køre til dem på en-to timer og ikke skal sejle eller betale broafgifter, og det er tilfældet for de store sommerhusområder i Østjylland, Nordsjælland og Vestsjælland, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nykredit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Viborg Nyt

Lær dit barn at spotte en groomer

Viborg Nyt

Mindfulness kan være vejen frem

Viborg Nyt

Brygmesteren stopper hos Viborg Bryghus

Annonce