Annonce
Viborg Nyt

Sct. Mathias Centrets chef er opsagt

Jesper Maagaard blev torsdag opsagt som centerchef i Sct. Mathias Centret. Arkivfoto: Morten Dueholm
Centerchef gennem 14 ½ år, Jesper Maagaard, er torsdag blevet opsagt af Sct. Mathias Centrets bestyrelse. Man ønsker at spare penge og prøve noget nyt, lyder forklaringen.
Annonce

Viborg: Siden 2006 har Jesper Maagaard været et samlende punkt i Sct. Mathias Centret.

Ansat af butikkerne var det ham, der skulle samle trådene på tværs, og det var ham, der skulle stå for samlet at profilere butikkerne udadtil.

Men efter 14 ½ år på posten som centerchef er Jesper Maagaard torsdag blevet opsagt af centrets bestyrelse – uden det store drama, fortæller formand Lasse Lauritsen.

- Vi har længe kigget ind i en økonomi, der har ændret sig, og det har fået os til at kaste boldene op i luften for at se, om vi kan gøre noget anderledes. Der har vi blandt andet set på en fremtid uden Jesper Maagaard, siger Lasse Lauritsen, der er købmand hos Meny i centret.

Bestyrelsesformand Lasse Lauritsen fortæller, at man ønsker at prøve noget nyt efter 14 år med Jesper Maagaard.  Men han kan endnu ikke sige, om der skal ansættes en ny centerchef. Arkivfoto: Morten Dueholm

Han konstaterer samtidig, at corona-krisen ikke som sådan har noget at gøre med fyringen.

- Nej. Corona er kommet ind fra sidelinjen som en stor faktor for alt, men det ligger ikke til grund for det her. Det handler om, at vi ønsker at prøve noget nyt, siger Lasse Lauritsen og roser samtidig den tidligere centerchef:

- Jesper har en masse at tilbyde andre, og jeg er sikker på, at han kan blive en stor gevinst for en anden virksomhed.


Vi har længe kigget ind i en økonomi, der har ændret sig, og det har fået os til at kaste boldene op i luften for at se, om vi kan gøre noget anderledes. Der har vi blandt andet set på en fremtid uden Jesper Maagaard.

Lasse Lauritsen, formand for Sct. Mathias Centrets bestyrelse


Annonce

Skal tænke sig godt om

Jesper Maagaard modtog opsigelsen torsdag, og det var samtidig et ønske fra bestyrelsen, at han stoppede øjeblikkeligt. Derfor har centerchefen haft sin sidste dag på jobbet.

- Vi havde en lang snak om tingene, men der er ikke noget drama over det. Bestyrelsen sagde allerede for noget tid siden, at man ville spare, og det blev så min stilling, der skulle væk, konstaterer Jesper Maagaard.

Bestyrelsesformand Lasse Lauritsen kan ikke på nuværende tidspunkt fortælle, om man vil ansætte en ny centerchef, men Jesper Maagaard har svært ved at forestille sig, hvordan centret skulle kunne fungere uden.

- De skal tænke sig godt om, og hvis de tror, at de kan gøre det uden en anden, så får de sig lidt af et chok. Der skal være en til at arbejde på tværs og være med til at gøre centret attraktivt. Ellers mister man mere, end man betaler for, siger Jesper Maagaard, der samtidig slår fast, at han har nydt sin tid som centerchef.

- Der er også en grund til, at jeg er blevet i jobbet i 14 ½ år. Jeg er den længst siddende centerchef i Viborgs historie, og jeg har været med til at udvikle en masse ting både med butikkerne og eksterne samarbejdspartnere.

- At være centerchef kan jo også være øretævernes holdeplads. Jeg har 31 chefer i de butikker, som er i centret, og vi er ikke altid enige. Men det har altid været min filosofi, at vi skulle diskutere og argumentere for de perspektiver, der kunne være - og så må man rette ind, når en beslutning er truffet. Og jeg har heller ikke altid været enig i alle beslutninger, siger Jesper Maagaard.

Hvad fremtiden vil bringe, ved den nu tidligere centerchef ikke.

- Nu holder jeg sommerferie, men jeg skal da snart til at overveje, hvad jeg vil gå efter i fremtiden. Det behøver ikke at være et job som centerchef igen, men kunne også være noget med events, marketing og sociale medier, slutter han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ejendomsmægler går imod tendens

Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce