Annonce
Viborg Nyt

Sex på mange måder: Hvad er sygt, og hvad er normalt?

Kimi Sand
Annonce

Viborg: Det er et spørgsmål jeg ofte får, enten når folk kommer i min klinik eller på mail.

De vil gerne lige tjekke, om de selv eller deres partner er helt normale, når man tænder på et eller andet specielt, som de ikke lige har set på avisernes overskrifter eller på nettet.

Men lad mig lige slå fast, at hvis det kan tænkes, findes det også derude. Og variationerne over, hvad folk tænder på, er uendelige. Derfor er det irrelevant at tale om, hvad der er normalt.

Der, hvor det kan blive et problem, er, hvis noget fylder så meget i dit liv, at du ikke kan passe dit arbejde eller din familie, eller hvor du kommer til at sætte dig i gæld, eller sætter dit helbred på spil. Så er vi ude i en afhængighed på lige fod med ludomani eller alkohol- eller stofproblemer. Og dette kræver behandling.

Men så længe der er samtykke mellem de deltagende parter, og det ikke går ud over andre, som ufrivillige vidner eller bliver påført intimitet, så er det i mine øjne ”normalt”. Og hvis du har noget, du synes er særligt spændende, så tal med din partner om det. Luft det forsigtigt, men tal for guds skyld om det.

For det er så trist, når jeg hører historier om par, der har gået som katten om den varme grød med hinanden i mange år, eller har opsøgt andre for at få opfyldt behov, som man ikke troede, at partneren ville deltage i. For tænk nu, hvis partneren også synes, at lige netop det kunne være sjovt, og man kunne udvikle på noget sammen. Det ville give en særlig intimitet og fortrolighed i parforholdet.

Jeg har hørt om parforhold, som fik ny energi hos par, som var tæt på at gå fra hinanden, fordi de fandt tantra eller japansk bondage - eller fandt ud af at en lille smule smæk eller håndjern kunne give ekstra krydderi i soveværelset.

Eller hvis man som par begynder at udforske noget, som er lidt ”forbudt” i ens verden - måske af religiøse eller kulturelle årsager. Det kunne være analsex både til ham og hende, at have sex i det fri med risiko for opdagelse, eller at lege med dominans og bindelege, hvor man kan skiftes til at tage styringen og opdage nye sider af hinanden uden at dømme den anden for at tage en ny rolle.

Nogle mennesker har eksempelvis et liv med meget ansvar og kontrol men samtidig en hemmelig drøm om bare en gang i mellem at lægge ansvaret fra sig og lade sig kontrollere og blive domineret af sin partner. At spille den underdanige i et rollespil kan være meget befriende og kan give en følelse af afstresning. Det kan være både mænd og kvinder som ønsker dette, og denne leg kan give så meget til parforholdet, fordi det er en tillidsøvelse og kan skabe en stor fortrolighed.

Det er vigtigt at aftale på forhånd, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er - og eventuelt at have et stopord, når den underdanige har fået nok. Det kræver en hel del af den, som spiller den dominerende rolle, da han/hun skal fornemme, hvordan den anden har det, så der ikke bliver overskredet nogen grænser.

Og husk at give hinanden omsorg, når I går tilbage til jeres vante roller bagefter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Kulturnatten og Viborg i farver

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Viborg Nyt

Småt - men godt - modeshow

Viborg Nyt

Ny medarbejder hos By Brorson

Viborg Nyt

Tag på tur med Bymanden

Annonce