Annonce
Viborg Nyt

Sex som helbredelse: Et dyk ned i den ældgamle kinesiske visdom om erotik

Kimi Sand
Annonce

Viborg: Jeg har mange kloge bøger på mine hylder, og ind i mellem støder jeg på en, jeg havde glemt, at jeg havde. Det gjorde jeg forleden dag, og det var ellers en, jeg var meget optaget af, da jeg læste på sexologiskolen. Den hedder "Tao Sexologi" og handler om "Den uendelige visdom". Den er skrevet af Stephen T. Chang og omhandler den ældgamle kinesiske erotiske visdom.

Han nævner blandt andet, at sex er vigtigt for menneskelivet på samme måde som åndedrættet. At sex er vitalt for menneskets åndelige værdighed.

Det, synes jeg, lyder flot. Det flugter med mit syn på sex. Mange mennesker får det nemlig mentalt og følelsesmæssigt dårligt, når deres sexliv ikke fungerer. Selvfølgelig er der forskel på, hvor meget det betyder, eller hvor gode vi er til at undertrykke vores seksuelle følelser og behov i perioder. Men når sex fungerer, kan vi tydeligt mærke, at det har indflydelse på andre områder af vores liv.

Vi får mere energi til vores arbejde, vi bliver mere kreative, og vi bliver mere kærlige overfor omgivelserne. Så alting går bare meget lettere. Det er desværre mest i forelskelsesfasen, at mange oplever dette. Så ebber det ud, når det bliver hverdag. Men ind i mellem støder vi på nogle mennesker, som forstår at bevare den gnist og varme elskov, og de har bare en særlig glød over sig.

Denne bog giver gode råd til at bevare gløden. Faktisk er det forfatterens holdning, at manden og kvinden har pligt til at sørge for hinandens glæde og tilfredsstillelse. Der er også mange gode råd til helbredelse af forskellige sygdomme gennem sex. Der er stillinger til lændesmerter - både for manden og for kvinden. Som fysioterapeut vil jeg nok sætte spørgsmålstegn ved nogle af rådene, men der er masser af god inspiration til at prøve andre stillinger end de sædvanlige, hvis man skulle have brug for lidt nyt i soveværelset.

Hvad med denne øvelse, som hedder Skildpadden:

Kvinden ligger på ryggen med knæene løftet så højt, at de berører hendes bryster. Manden ligger på knæ og trænger ind i hende forfra, mens han bevæger hendes ben, så de masserer hendes bryster.

Eller denne, som hedder Tranen:

Manden sidder på en stol. Kvinden sidder på hans skød med ansigtet mod hans. Hun står for bevægelserne, men han hjælper til ved at bevæge hendes hofter og baller.

Disse to stillinger er generelt helbredende, men her kommer en, som er god for lænden (det skal dog lige nævnes, at lænderygproblemer kan komme af for mange almindelige orgasmer eller ejakulationer, for det medfører nedbrydning, side. 146):

Hvis manden har lændeproblemer, skal kvinden ligge på ryggen, og han skal knæle hen over hende med ansigtet mod hendes. Han skal krumme ryggen og bevæge sig langsomt i samlejet uden at ejakulere. Dette gør, at energien når frem til hans lænd og helbreder ham.

Forfatteren anbefaler også, at man morgen og aften udfører noget, som kaldes morgen- og aftenbøn - og dem kan jeg godt lide, for de giver så meget nærhed:

Manden og kvinden indtager missionærstillingen. Med lukkede øjne klamrer de sig til hinanden med arme, ben og munde. Manden skal trænge ind og kun bevæge sig akkurat så meget, at erektionen holder sig (ingen ejakulation). Men det kan nemt være, at kvinden får orgasme, og det er sundt. Og hendes orgasme kan vare fra 2 til 20 minutter.

En dejlig måde at starte og slutte dagen på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Julemarked åbner igen

Viborg Nyt

Menighedsråd valgt for Asmild Kirke

Viborg Nyt

Flere boliger på vej i banebyen

Viborg Nyt

Byggefirma vil opføre 20 huse på tømmergrund

Annonce