Annonce
Viborg Nyt

Sex uden samtykke?

Annonce

Klumme: Jeg ved godt, det er et kedeligt emne, men nu har jeg igen læst noget, som sætter mine følelser i oprør, og jeg bliver nødt til at dele det.

I mine øjne kan sex være noget af det dejligste, man kan dele med andre mennesker, en eller flere, det op til dig, men det kan til gengæld hurtigt blive både kvalmende og frastødende, når det er noget, der bliver påtvunget et menneske, som ikke har mulighed for at sige nej!

Jeg læste, at i Norge har nogle gymnasier ritualer for de førsteårsstuderende, hvor unge piger på 16 år bliver nødt til at sutte den af på 10 fyre efter hinanden for at blive optaget i kliken. Jeg har også hørt om "puttefester" i Danmark, hvor unge piger bliver tvunget til forskellige seksuelle ydelser for at være med blandt de hippe.

Nu har jeg set en ny overskrift om fester på CBS i Berlingske: "Hæld noget sprut på pigerne og hiv dem med ud på toilettet"!

Det gør mig simpelthen så ked af det, oprørt og enormt hidsig!

Annonce

Tag ansvar

Nu har vi kæmpet i så mange år for at få en mere ligeværdig omgangstone i samfundet, på arbejdspladserne og i parforholdene, og så bliver det her en "normal" del af studielivet. Det er simpelthen ikke okay!

Hvad er det for nogle unge mænd, som synes at det er okay? Er der ikke nogen af dem som skammer sig efterfølgende? Og hvad sker der med de piger bagefter?

Det sidste kan jeg godt byde ind på - som terapeut ved jeg, at de fleste tager skade af overgreb, også dem hvor man ikke direkte har været truet på sit liv. Der kan være så stor skam involveret over, at man ikke sagde fra, at det kan være svært at få et normalt sexliv i resten af sit liv.

Det kan kræve års terapi, uden at man helt kan slette sporene efter sådanne handlinger.

Jeg forstår godt alt det her med sjov, druk og udfordringer, når man er ung og vild, men tænk jer for pokker om derude! Tillad jer selv og andre at bevare værdigheden, tving ikke nogen til noget, du ikke selv ville udsættes for! Og tag ansvar for hinanden, vov at sige stop, hvis du kan se, at der foregår noget som ikke er okay overfor andre.

Annonce

Ikke et reelt valg

Nogle af fyrene vil nok sige; hun ville selv. Men nej, hvis hun havde et reelt valg, ville ingen pige på 16 år sige ja til at slikke 10 ukendte fyres lem, ikke engang en enkelt, som hun ikke selv havde valgt, hvis hun var ædru og så sig selv i spejlet og skulle overveje den mulighed.

Hvordan mon hun har det de næste tre år, hvor hun går på gymnasiet, og alle ved, hvad hun gjorde den aften?

I mine øjne er det okay at have præcis det sexliv, man selv ønsker, men det skal være netop det... noget man selv ønsker. Ikke noget andre har presset en til i en sårbar situation, hvor ens egen dømmekraft var sat ud af drift på grund af alkohol og gruppepres.

Pas på hinanden.

Klummeskribent Kimi Sand

Kimi Sand på 58 år er sexolog, fysioterapeut og parterapeut. Hun har klinik i Viborg og skriver om sine erfaringer med sex- og samliv.

Hun har været fysioterapeut siden 1993, og sexolog siden 2014. Hun tager gerne udgangspunkt i anonyme spørgsmål og kommentarer fra læsere af Viborg Nyt - så skriv endelig til hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Jubilæum hos lokal VVS'er

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

30 år hos Jørgen Olsen A/S

Viborg Nyt

Jensens Bøfhus overlever i Viborg

Viborg Nyt

Heldagskursus i akvarelmaleri

Viborg Nyt

Lok ungerne udendørs trods regn og rusk

Viborg Nyt

Er du alene… eller er du ensom?

Viborg Nyt

Fra kartoffelferie til familiehygge

Annonce