Annonce
Viborg Nyt

Sexolog: Passer du på dig selv som single?

Annonce

Viborg: Jeg har ofte skrevet om, hvad du kan gøre for at passe på dit parforhold, men det er også vigtigt, hvad du kan gøre for at passe på dig selv, hvis du er single.

Så tænker mange måske, nu snakker hun om sikker sex igen, og ja, det er selvfølgelig en af de ting, man er nødt til at tænke på, når man ikke er i et fast parforhold. Det er jo en god ide at beskytte sig mod at blive syg eller gravid, men det kan også være sikkerhed på andre måder.

Hvis du som single kvinde dater og har sex med en fremmed mand, så ved du ikke, om du kan stole på ham, om han er voldelig eller ude på at stjæle fra dig, så det er en god ide at have nogle sikkerhedsregler. De fleste er jo selvfølgelig ok, men alligevel.

Dels, lad være med at give ham dine personlige oplysninger og adresse, før du føler dig helt sikker på ham, eller har hans adresse eller andre ting, som kan identificere ham, eller du har mødt nogle af hans venner eller familie. Og giv ham aldrig koder eller nøgler til dit hjem, før du virkelig ved, at du kan stole på ham - og så skal du endda tænke dig godt om.

Hav første date på et offentligt sted, hvor du kan gå fra ham, hvis du føler dig intimideret eller truet, eller hvis du bare ikke synes, at du ønsker at fortsætte daten.

Med henhold til at have sex med en fremmed, så er der en del kvinder, som er begyndt at mødes med mænd i swingerklubber, for der er nogle sikkerhedsregler og trygge rammer, som alle skal overholde - hvis ikke, de overholdes, bliver man bortvist. Og et nej er altid et nej.

Når disse vigtige ting er sagt, så mener jeg også, at passe på sig selv handler om at gøre gode ting for sig selv. Dette gælder både mænd og kvinder. Passer du på din krop, spiser sundt, dyrker lidt motion og gør sjove ting med venner?

Mange kommer til at være lidt ligeglade med sig selv, hvis de ikke har en partner til at motivere dem, men det er en skidt ting, for så trækker man sig selv ned i en negativ spiral, og den kan være svær at komme op af.

På denne måde kan man miste sit selvværd og holde op med at føle sig attraktiv og orker heller ikke at gøre noget for at være det. Alt bliver ligemeget. Du kan være rendt ind i en depression efter et brudt forhold, og så må du opsøge professionel hjælp.

Men det kan også være, at du bare er ked af det og har brug for et kærligt spark bagi, så fortæl en ven hvordan du har det. For du er værd at gøre noget for, du fortjener også et godt liv.

Og de fleste vil nok gerne tiltrække en ny partner enten midlertidigt eller længerevarende, og det kan være svært, hvis man ikke føler sig attraktiv eller føler, at man ikke har noget at byde på.

For nogen vil terapi - bare for din egen skyld - være en god ide, men også for at afslutte tidligere forhold på en god måde og blive klar til et nyt forhold. På denne måde gør du noget kærligt for dig selv og din fremtid.

Kimi Sand
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Bliv en del af Viborgs historie

Viborg Nyt

Soppefesten bliver til Droppefesten

Viborg Nyt

Nye p-pladser på vej i banebyen

Annonce