Annonce
Viborg Nyt

Sidste åndedrag for Carte Blanche

Annonce

Klumme: Hvis du ikke kender Carte Blanche, så er det ved at være sidste chance, og det sker her i efteråret.

Teatret arbejder med "det at stille spørgsmål" som et redskab for den kunstneriske undersøgelse. Fælles for alle Carte Blanches forestillinger gennem årene er, at de stiller spørgsmål til dig og mig om den verden, vi lever i og bevæger os i.

Spørgsmålene er et redskab for den kunstneriske undersøgelse, og forestillingernes temaer tager altid udgangspunkt i et sted, eksempelvis en gammel have, Domkirken eller en skov. Det var for eksempel tilfældet, da teatret i 2014 iscenesatte en udstilling om evolution på Viborg Museum, så den traditionelle udstillingsform blev udvidet til en sansevandring i evolutionens fantastiske historie, eller da teatret i 2015 var med til at indvie sØnæs med en forestilling om vand – et møde, der fik publikum til at (gen)opdage det magiske ved vand, der på én gang kan være poetisk og konkret.

Det, du bør opleve, er Carte Blanches afslutningsforestilling - SKATKAMMER. Her vil du opleve et labyrintisk univers af tankevækkende og overraskende møder.

Annonce

Nyt og gammelt

I Carte Blanches SKATKAMMER bliver scener og installationer fra de seneste 15 år samlet, og nyfortolket i et overflødighedshorn af sanseindtryk. SKATKAMMER bliver en blanding af arkiv, museum og pulterkammer. Her kan du blive, så længe du vil, og du kan blandt andet dykke ned i de mere end 2000 spørgsmål og duftminder, som publikum gennem årene har givet Carte Blanche.

Du vil møde både gamle og nye karakterer fra teatrets mange forestillinger, sat i scene i nye, kalejdoskopiske og overraskende sammenhænge. Det bliver alt sammen sat i scene i et labyrintisk univers, som publikum kan lade sig opsluge af og forsvinde ind i.

Noget helt andet:

Jeg har omtalt "Viborgs vildeste idrætssommer", hvor du kan springe ud i nye discipliner og prøve dig selv af med fægtning, SUP og vandsport og meget mere. Læs mere på www.viborg.dk

Kig ind på hjemmesiden www.vierviborg.dk eller de to apps Pindle og GOvisit og se, hvad der ellers sker for dig og din familie.

Hvis du har et spørgsmål om kultur i Viborg kommune, eller gerne vil have dit arrangement omtalt - så skriv til e-mail: anders@kulturselskabet.nu

Klummeskribent Anders Kristensen

Anders Kristensen er 56 år og har boet i Viborg i cirka 20 år. Anders er også kendt som "Kultur Anders" og er til dagligt ansat i Region Midtjylland, mens fritiden går med at arrangere kulturelle events, mindre koncerter i baggårde eller andre små utraditionelle oplevelser.

Anders Kristensen er aktiv som frivillige og er med i bestyrelsen for spillestedet Paletten og Egnsteater Carte Blanche.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce