Annonce
Viborg Nyt

Skiportal: Vi behøver ikke frygte for skirejsen i 2022

Rasmus Skov er selv en glødende skientusiast - og han tror fuldt og fast på, at skisportsbranchen også vil stå stærkt i fremtiden. Privatfoto
Selvom 2021 har givet et "hak i tuden", skal der nok være rejsebureauer og skidestinationer klar til danskerne næste år, lover Rasmus Skov, indehaver af Skisport.dk.
Annonce

Viborg/Europa: Der bliver ingen skirejser i år.

Udenrigsministeriet har klædt Europa i rødt, og når man bor i et fladt land som Danmark, er der ikke mange muligheder for at få luftet skiene.

Men hvordan kommer det til at påvirke fremtidens skirejser? Vil rejsebureauer knække og skisportssteder lukke ned, når ingen danskere må tage af sted?

Og jo, det har selvfølgelig en påvirkning, når man river en hel skisæson ud af kalenderen, lyder det fra Rasmus Skov, indehaver af Danmarks største skiportal, skisport.dk. Men fremtiden er stadig lys for branchen.

- Det kommer til at give nogle hak i tuden, og på den korte bane vil nogle rejsebureauer lukke. Skinetworks gik eksempelvis konkurs for en måned siden, men virksomheden er købt op og fortsætter med nye ejere. Og vi kommer til at se flere, der lukker. Men vi skal også nok komme på ski igen, siger Rasmus Skov og uddyber:

- De bureauer, der hænger i med neglene, bliver endnu vigtigere i fremtiden. Hvis man bestiller en pakkerejse - eksempelvis transport og hotel sammen eller liftkort og hotel sammen gennem et rejsebureau - så er man dækket af rejsegarantifonden under pakkeloven. Det gør, at man kan købe sin rejse og være sikker på at få pengene retur, hvis rejsen ikke bliver til noget, siger Rasmus Skov, der understreger at en rejseforsikring ikke er nok, hvis man skal dækkes ind af pakkeloven.

Annonce

Bakker og lifte består

Men mens enkelte rejsebureauer kan ende med at lukke, så ser Rasmus Skov ikke de store udfordringer på skisportsdestinationerne.

- Man kan dele det op på flere måder. Der er lift-selskaberne, som ejer områderne, og hotellerne, der er skudt op omkring. Og der er vores naboer mod nord og alperne i syd.

- Eksempelvis kan der være investeret syv milliarder kroner i et liftsystem nede sydpå, men selvom der ikke går penge ind til afskrivning af lånet, så er der omvendt heller ikke nær så meget slitage på anlægget. Og de fleste, der arbejder på bakken, er sæsonarbejdere. Mange steder sydpå holder man kun åbent i weekenderne, og så tilpasser man sig til det, fortæller Rasmus Skov og fortsætter:

- Det samme gælder på hotellerne. Der bliver normalt hevet ekstra personale ind til sæsonarbejde, men også her kan man tilpasse sig. Et år uden turister koster dog naturligvis.

For Skisport.dk er nedlukningen også en drøj omgang økonomisk. "Som man kan se på lageret, får vi ikke solgt mange hjelme i øjeblikket," lyder det fra Rasmus Skov. Privatfoto

Norge og Sverige må også undvære besøg af danskerne i år, men heller ikke her ser Rasmus Skov nogle faresignaler for skiområderne.

- Hvis 75.000 danskere rejser til Norge, er det ikke alle, der står på ski. De 40.000, der gør, lægger 1500 kroner for et liftkort - det er 60 millioner kroner, der mangler. Hvis de samme danskere booker 20.000 ophold á 5000 kroner, så er det 100 millioner kroner. Det er ingenting i forhold til, hvor meget nordmændene selv lægger. Og vi tager alligevel alle sammen madpakker med, så der tjener de heller ikke det store, lyder det med et smil fra Rasmus Skov.

Han hæfter sig ved, at nordmænd i stil med danskere har investeret i feriebolig i hjemlandet. Hvor vi i Danmark har købt sommerhuse, er det bare skihytter, der er købt i Norge.

- Der er handlet hytter for 23 milliarder kroner i 2020. Det har slået alle rekorder. Og det viser også, at nordmændene blot har sat fokus på at holde ferie i bakkerne derhjemme i stedet for at rejse ud i verden, siger Rasmus Skov og slutter af:

- Dem, det er mest synd for, er faktisk os danskere, der ikke kan komme på ski i år.


Det kommer til at give nogle hak i tuden, og på den korte bane vil nogle rejsebureauer lukke. Skinetworks gik eksempelvis konkurs for en måned siden, men virksomheden er købt op og fortsætter med nye ejere. Og vi kommer til at se flere, der lukker. Men vi skal også nok komme på ski igen.

Rasmus Skov, indehaver af skisport.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Viborg Nyt

Se din partner med nye briller

Viborg Nyt

Hvorfor skrive en "ikke-historie"?

Annonce