Annonce
Viborg Nyt

Slagterlærling fra Føtex i Viborg vandt gourmetkonkurrence foran 92 andre

Louise Bay Nielsen strøg helt til tops ved Salling Group Skills mesterskaberne. Privatfoto
Louise Bay Nielsen strøg helt til tops i Salling Group Skills mesterskaberne på tværs af Salling, Bilka og Føtex, og kan nu kalde sig koncernens bedste gourmet-slagterlæring.
Annonce

Viborg: Egentlig er det bare en del af træningsforløbet frem mod svendeprøven. Men det ændrer ikke på, at æren og pengepræmien luner rigtig godt.

30.000 kroner - halvdelen til Louise Bay Nielsen selv og den anden halvdel til slagterafdelingen i Føtex - vandt den 18-årige slagterlærling, da hun deltog i Salling Group Skills mesterskaberne.

Dertil kommer, at hun nu kan kalde sig den bedste gourmet slagterlærling i koncernen efter at have distanceret 92 øvrige kandidater til titlen.

Udskillelsesløbet begyndte allerede tilbage i maj, hvor der var casting af de 93 deltagere. De blev målt ud fra forskellige kriterier, og derfra blev otte finalister fundet.

- Det er lidt som Masterchef eller Den Store Bagedyst, hvor man har hvert sit bord til at stå og lave sine udskæringer. Så bliver man bedømt på den del, inden man skal ind og lave sin mad, fortæller Louise Bay Nielsen om de indledende øvelser.

Herefter måtte Louise Bay Nielsen vente, til alle deltagere havde været under bedømmelse.

- Efter castingen ventede jeg spændt på, om jeg var gået videre. Jeg havde fået at vide, at jeg havde en god chance, da jeg havde fået stor ros af dommerne. Og da jeg fik opkaldet, var jeg bare megaglad, mindes slagterlærlingen.

Fra maj gik der fire måneder, inden hun i september mødtes med de syv andre finalister til en træningsweekend. Her blev finalisterne blandt andet instrueret i, hvordan finalen skulle forløbe.

- Derfra havde jeg halvanden måned, så det handlede bare om at gå i gang med det samme for at tænke alt fra anretning til skilte og andre detaljer godt igennem.

Det var disse fire retter, der sikrede Louise Bay Nielsen sejren. Privatfoto
Annonce

Satsede på lam

Til selve finalen skulle deltagerne igen lave udskæringer - tre svinekødsudskæringer, et okseinderlår, en lakseside og en lammekølle.

Herfra var der frit valg, hvilken udskæring, man ville bruge. Louise Bay Nielsen satsede på fire forskellige slags lam – også for at bruge udskæringen bedst muligt.

- Dommerne gik blandt andet op i, at man har mest mulig økonomi i bordet. At man får brugt alting på den bedst mulige måde, til når det skal sælges i butikken. Jeg valgte et tema, der hed 1930’erne og frem til nu. Og tilbage i 30’erne brugte man alle de ting, man kunne. Det så jeg muligheder for i lammet, fortæller Louise Bay Nielsen.

Det faldt i dommernes smag, der kategoriserede maden som "på restaurantniveau".

Nu kan Louise Bay Nielsen se frem til næste konkurrence, hvor hun skal stå foran dommere og vise sine "skills", når der er DM 16. til 18. januar i Bella Centeret.

- Der er rigtig mange med, som også har prøvet det før, og derfor har noget rutine. Så jeg tør ikke have alt for store forventninger, lyder det ydmygt fra Salling Groups bedste slagterlærling.

Louise Bay Nielsens præsentationsbord til Salling Group Skills mesterskaberne. Privatfoto
Louise Bay Nielsen strøg helt til tops ved Salling Group Skills mesterskaberne. Privatfoto
Annonce
Annonce
Viborg Nyt

Er du kæreste med din kæreste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Ny kunderådgiver

Viborg Nyt

New Jungle Trio kommer til Houlkær

Viborg Nyt

Camping i skovens dybe stille ro

Viborg Nyt

Butikschef vender tilbage til Wagner

Annonce