Annonce
Viborg Nyt

Slave af badevægten - den dårlige makker

Karolina Stefanska
Annonce

Viborg: Vægt - og det vi ser i spejlet - hænger ikke altid sammen.

Det vigtigste er, at du er tilfreds med, hvad du ser, og ikke hvad der står på vægten. Jeg hører ofte kunder, der ikke er tilfredse med deres vægt. Og det er fair.

Men er det ikke vigtigere, at vi er tilfredse med, hvordan vi ser ud, og hvordan vi føler os? Skal det være vægten, der dikterer om vi er glade? Bliver vi lykkeligere af at veje mindre? Hvem taber vi os for? Vores partner, sundhed, forfængelighed eller er det vores badevægt?

Der kan være utallige faktorer, der motiverer os til et vægttab, og hvad der motiverer den ene, behøver ikke nødvendigvis at motivere den anden. Vi har alle vores grunde til at ønske et vægttab, og det skal vi have lov til. Og vi skal anerkende at dette behov er til stede. Men jeg mener ikke at den lille digitale dårlige samvittighed, der blinker misvisende op til os fra gulvet, skal være en af grundene. Motivationen skal komme indefra. Jo stærkere motivation er, og jo mere vi reflekterer over vores valg - jo større er chancen for at nå i mål.

Men…

Mange er netop slaver af badevægten og står op på den dagligt under et vægttabsforløb.

Problemet er, at vores vægt kan stige og falde i løbet af en uge, men på den lange bane taber vi os stødt, hvis vi lever sundt.

Mange lever dog mest efter, hvad vægten siger i dag, og ikke efter hvad man egentlig har tabt. Dette kan i de flestes øjne til tider giver nedture, irritation og at man bliver opgivende. De fleste af os, der har forsøgt, at få vægten ned, kan garanteret nikke genkendende til det - jeg ved, jeg kan.

Hvorfor er det, at vi ikke i stedet omfavner, at vi gerne vil gøre en forskel for os selv, implementere nye sundere tiltag og ser positivt på, at vi er den vigtigste spiller i vores eget liv. Det er ikke den kolde digitale sladrehank, der står i badeværelset. Lad den bare blinke til sig selv i stedet for dig.

Husk, at det ikke er vægten, der skal fortælle dig, hvornår du er tilfreds. Det er dit spejlbillede. Så smid badevægten ud, mål dig, hvis du gerne vil følge dine resultater og aftal eventuelt at blive vejet hos en veninde/ven, hvis du gerne vil måles yderlige. Men drop den daglige dialog med badevægten.

Den giver dig alligevel ikke altid ret.

Hvis du følger gode råd og sunde vaner, skal du nok komme i mål.


Vi har alle vores grunde til at ønske et vægttab, og det skal vi have lov til. Og vi skal anerkende at dette behov er til stede. Men jeg mener ikke at den lille digitale dårlige samvittighed, der blinker misvisende op til os fra gulvet, skal være en af grundene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg Nyt

Smag på heden

Viborg Nyt

Når en drøm bliver til virkelighed

Viborg Nyt

Ny ung filialdirektør hos Nordea

Viborg Nyt

Kan kunsten redde verden?

Annonce